Cele mai citite
 


Toată populaţia României poate ajunge să plătească o taxă pentru sănătate
luni, 1 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 feb /Agerpres/ - Toată populaţia României va ajunge să plătească o taxă suplimentară pe sănătate dacă se va aplica legea privind taxarea produselor fast food, previn reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor din industria alimentară, prezenţi luni la dezbaterea publică pe tema aplicării taxei pe alimente şi a efectelor acesteia asupra preţurilor alimentelor, şomajului în industria alimentară şi a stării de sănătate a populaţiei.
'Toată populaţia României va plăti taxa pe alimente, de la salariaţi la şomeri şi pensionari, pentru că avem de-a face cu o taxă pe alimente, nu pe fast food, atâta timp cât nu definim noţiunea de fast food', au spus preşedintele Patronatului Romalimenta, Sorin Minea, şi cel al Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu.
Subliniind că nu a avut loc un dialog între partenerii sociali asupra legii taxei pe produsele fast food, Sorin Minea a avertizat că va face corp comun cu sindicatele din industria alimentară şi vor da aviz negativ legii în Consiliul Economic şi Social şi va cere premierului Emil Boc să nu promoveze o reglementare ilegală. În acest din urmă caz, patronatele şi sindicatele vor da în judecată Executivul, a spus Sorin Minea.
Sorin Minea a subliniat posibilitatea ca România să devină un importator de alimente din cauza aplicării taxei pe fast food şi a arătat că piaţa europeană a produselor alimentare este suprasaturată şi se închide, 'deşi unele produse româneşti sunt mai bune şi mai sănătoase decât altele similare produse în alte ţări membre ale UE'.
Dragoş Frumosu a declarat că, dacă cineva încearcă, în timp de criză, să crească preţurile produselor alimentare cu peste 25 la sută şi să ridice cifra de şomaj cu 18.000-35.000 de oameni, înseamnă că 'există interese de a transforma România într-un consumator de produse alimentare, din producător şi exportator'.
Dacă taxa pe alimente va fi una simbolică, atunci colectarea la buget va fi la fel. Dacă se urmăreşte taxarea 'producătorilor, distribuitorilor şi procesatorilor (deci inclusiv restaurante şi cantine) şi atragerea la buget a opt sute de mii - un miliard de euro, România riscă să iasă de pe piaţa europeană, au avertizat reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor din industria alimentară. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
EPHA susţine iniţiativa guvernului român de introducere a unei taxe pe fast-food Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA) a adresat o scrisoare guvernului român, în urma anunţului făcut de Bucureşti cu privire la introducerea unei taxe pe fast-food. Printre cosemnatarii scrisorii se numără şi europarlamentarul român Oana Antonescu, membră a Comisiei pentru mediu, sănătate...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...