Cele mai citite
 


Preţurile la medicamente nu vor creşte pînă la 1 aprilie
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preţurile la medicamentele româneşti nu s-au mărit cu excepţia a 10-15 produse de la firmele Zentiva şi Antibiotice la care au fost înregistrate creşteri din cauza schimbării modului de prezentare sau a cererilor de mărire de preţ mai vechi, a declarat, pentru AGERPRES, Petre Pănculescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Români de Medicamente.
El a explicat că până la 31 martie preţurile vor rămâne neschimbate, calculul făcându-se la cursul de 4 lei pentru un euro.
Pe de altă parte, de la 1 aprilie ar trebui ca preţurile să fie calculate la cursul de 4,25 lei pentru un euro, urmarea firească fiind o creştere a acestora, a precizat Petre Pănculescu.
De asemenea, dr.Sorin Popescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente(ARPIM), a declarat pentru AGERPRES că tot după va avea loc recalculări şi actualizări ale preţurilor farmaceuticelor acestora, în funcţie de evoluţiile de pe piaţa europeană.
'Unele medicamente vor rămâne la acelaşi preţ, altele vor creşte uşor, iar altele vor scădea, decizia finală se va cunoaşte la 1 aprilie', a spus vicepreşedintele ARPIM.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zentiva: Profit net de 3,2 milioane lei, de şapte ori mai mic la nouă luni Compania farmaceutică Zentiva SA Bucureşti a raportat un profit net de 3,219 milioane lei, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2009, în scădere de peste şapte ori faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Constanţa: Spitalul Judeţean are medicamentele necesare şi va achiziţiona un stoc suplimentar de antibiotice Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că la această unitate medicală nu au fost probleme legate de medicamentele pentru bolnavii de cancer, iar de săptămâna viitoare spitalul va fi din nou aprovizionat cu astfel de medicamente, în urma...
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Noua politică a medicamentului Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, miercuri, că începând cu 1 aprilie preţurile la medicamente scad în farmacii în medie cu 10% la medicamentele din import.
Preţurile la medicamente vor creşte cu aproximativ 6,5% Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a reiterat, marţi, că preţurile la medicamente nu vor creşte decât cu actualizarea cursului valutar, adică aproximativ 6,5%.
Mihaela Udrea (MS): Cataloagele privind preţurile la medicamente vor intra în vigoare la 1 iulie Cataloagele privind preţurile la medicamente vor intra în vigoare la 1 iulie, a declarat vineri, cu prilejul unei dezbateri, directorul în Ministerul Sănătăţii Mihaela Udrea.