Cele mai citite
 


OIJ cere declasaificarea datelor privind decesele prin gripă nouă
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice (OIJ) a adresat preşedintelui Traian Băsescu,
premierului Emil Boc şi ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, o scrisoare deschisă prin care solicită declasificarea informaţiilor privind metodele folosite de Ministerul Sănătăţii pentru stabilirea numărului total al deceselor prin gripă nouă, aşa cum este el prezentat în buletinele informative privind gripa A/H1N1.
Reprezentanţii OIJ mai cer şi publicarea de către Ministerul Sănătăţii a unui comunicat în care să se precizeze clar dacă decesele la care se face referire în cadrul buletinelor informative pe tema gripei A/H1N1 au fost sau nu cauzate de gripa nouă.
Aceste cerinţe ale OIJ vin ca urmare a adresei din 14 ianuarie prin care organizaţia solicita informaţii publice, în conformitate cu Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice. Prin această solicitare, reprezentanţii OIJ cereau Ministerului Sănătăţii să confirme cauza celor 100 de decese înregistrate până la acea dată în cazul îmbolnăvirilor de gripă A/H1N1.
Potrivit reprezentanţilor OIJ, oficialii Ministerului Sănătăţii au evitat să confirme faptul că decesele înregistrate în rapoartele zilnice despre gripa A/H1N1 au fost cauzate de această boală. Mai mult, în legătură cu metodologia folosită de minister pentru stabilirea numărului total al deceselor prezentate în rapoartele zilnice despre gripa nouă, oficialii Ministerului Sănătăţii au declarat că aceasta nu este o informaţie publică.
OIJ a lansat un apel către principalele instituţii şi organisme mass-media să înceteze să preia şi să transmită informaţiile despre decesele cauzate de gripa A/H1N1 până când Ministerul Sănătăţii va anunţa dacă aceste decese au fost sau nu cauzate de gripa nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: 7 decese de gripă nouă şi 44 de îmbolnăviri, în ultimele 48 de ore Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că în ultimele 48 ore au fost confirmate 44 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi 7 decese.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Vrancea: Scrisoare deschisă pentru menţinerea spitalului din Mărăşeşti Focşani, 11 feb /Agerpres/ - Primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care solicită menţinerea spitalului din localitate şi revenirea asupra deciziei de transformare...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: Un singur caz de gripă nouă înregistrat în ultimele 24 de ore Un singur caz de gripă A/H1N1 a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, acesta fiind confirmat în judeţul Braşov, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.