Cele mai citite
 


Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.

'Alimentaţia de tip fast food este definită de americani ca fiind alimentele care, la o cantitate de 100 de grame, au peste 250 Kcal. Un hamburger are 280 de Kcal la 91 de grame', a explicat specialistul.
El a precizat că în această categorie intră dulciuri, diferite alimente, băuturi.
Totodată, prof. dr. Nicolae Hâncu a menţionat că lista Ministerului Sănătăţii care cuprinde acest tip de produse este aproape similară cu cea a Federaţiei de Diabet şi Boli Metabolice.
Introducerea taxei pe alimente, denumită şi taxa pe fast food, ar putea duce la o scumpire a alimentelor cu 30-40%, a declarat, luni, Sorin Minea, preşedintele patronatului Romalimenta, în cadrul dezbaterii publice pe tema aplicării taxei şi a efectelor acesteia asupra preţurilor alimentelor, şomajului în industria alimentară şi a stării de sănătate a populaţiei.
Dacă Ministerul Sănătăţii speră în adunarea unui miliard de euro la buget prin introducerea acestei taxe, măsura ar determina o scumpire cu 30-40% a alimentelor vizate, a arătat Sorin Minea.
De asemenea, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, consideră că aplicarea taxei ar putea determina închiderea unor societăţi din cauza creşterii preţurilor şi scăderii vânzărilor, ceea ce va duce la disponibilizarea a 18.000 - 30.0000 de angajaţi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sa ne imbunatatim aspectul tenului cu ajutorul alimentatiei Cu totii stim cat de greu este sa ne pastram stralucirea sanatoasa pe care tenul nostru o avea in tinerete. Este aproape la fel de greu ca si pastrarea siluetei fara o alimentatie sanatoasa.
Alimentaţia sănătoasă - Calculul necesarului caloric zilnic Organismele vii se află în strânsă dependenţă de mediul înconjurător. Între organism şi mediu există un schimb continuu de materie, energie şi informaţie, schimb care se află la baza desfăşurării tuturor proceselor biologice. Factorii de mediu esenţiali implicaţi în aceste procese sunt aerul, apa şi...
Expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie şi diabet, în mai, la Sala Palatului Informaţii despre o alimentaţie sănătoasă pot fi aflate la ExpoDiabet - expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie, diabet şi viaţă sănătoasă, ce va avea loc în perioada 20 - 22 mai la Sala Palatului din Bucureşti.
Alimentaţia sănătoasă – Gastrotehnia Gastrotehnia este o ramură a nutriţiei care se ocupă cu arta preparării alimentelor, studiind transformările suferite de alimente în cursul preparării lor prin diverse tehnici culinare, precum şi influenţa acestor transformări asupra stării de sănătate a individului.
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Alimentaţia, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică, a subliniat miercuri, în conferinţă de presă, dr. Simona Tivadar, medic specialist diabet, boli de nutriţie la Spitalul Universitar.