Cele mai citite
 


Maramureş: Gerul şi zăpezile au solicitat din plin serviciile de urgenţă
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În perioada avertizării cod galben de temperaturi extreme şi intensificări de vânt (22-27 ianuarie) 23 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean Baia Mare, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Potrivit sursei, nu au fost înregistrate situaţii deosebite pe cursurile de apă din bazinele hidrografice ale judeţului Maramureş.
Primarul comunei Giuleşti a solicitat sprijinul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş pentru executarea cu utilaje a unui şenal în secţiunea podului de gheaţă format pe râul Mara, respectiv pe râul Cosau.
Directorul Electrica Baia Mare, Florin Nechita, a precizat că au fost înregistrate opt avarii la reţelele de tensiune medie, care au fost remediate de echipele de intervenţie. Cel mai mare consum de energie electrică s-a înregistrat pe data de 22 ianuarie şi a fost de 119 megawati.
Din cauza temperaturilor scăzute, 40 de instalaţii interioare din sistemul public de alimentare cu apă potabilă ale S.C. Vital Baia Mare au îngheţat.
Directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, a declarat că are asigurat lichidul degivrator pentru dezgheţarea aeronavelor în caz de necesitate. O cursă a ajuns la destinaţie cu întârziere de o oră, din cauza ceţii.
Inspectorul şcolar general adjunct, prof. Simion Pop, a menţionat că în unităţile de învăţământ din Maramureş nu au fost probleme cu încălzirea sălilor de clasă. Majoritatea şcolilor au centrale care funcţionează pe bază de combustibil solid. Simion Pop a solicitat instruirea fochiştilor care lucrează în aceste centrale şi posibilitatea conectării centralelor la o linie de alimentare cu energie electrică de rezervă în cazul producerii unor avarii la reţeaua actuală.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a aprobat repartizarea pe o perioadă de şase luni a unei locuinţe modulare dotate cu radiator unei familii din comuna Poienile de Sub Munte, a cărei casă a fost distrusă de incendiu. Imobilul era construit din lemn şi nu mai poate fi locuit sau reparat. Un vecin a acceptat mutarea locuinţei modulare pe proprietatea sa până la reconstruirea casei.
Inspectorul-şef al ISU Maramureş, Petre Dican, a spus că a crescut simţitor numărul intervenţiilor la nivelul instituţiei - 16-20 pe zi -, odată cu înfiinţarea SMURD. ISU Maramureş a înregistrat peste 400 de intervenţii în luna ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Un pompier militar a murit în timp ce mergea cu echipajul la un incendiu Un ofiţer din echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost scos dintre fiarele contorsionate a maşinii ce s-a răsturnat pe DE 58, evitând o acroşare în trafic.
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Maramureş: ISU a fost dotat cu autospecială complexă asemănătoare unui spital de campanie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, echipajul acesteia făcând, marţi, o demonstraţie cu noile echipamente, care pot asigura acordarea de asistenţă medicală unui număr...
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
Maramureş: Spitalul Judeţean a deschis un serviciu de gardă în regim permanent la Secţia Ortopedie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a deschis prima linie permanentă de gardă în cadrul Secţiei Ortopedie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Sorina Pintea.