Cele mai citite
 


Tulcea: Fără suspiciuni de gripă nouă în ultima perioadă
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea nu a mai înregistrat în ultimele 10 zile nici o suspiciune de gripă nouă.
Directoarea ASP, Adriana Argetoianu, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că de la finele anului trecut până în prezent în judeţul Tulcea s-au înregistrat 40 de cazuri de gripă pandemică, fiind semnalate luna trecută opt dintre acestea, precum şi cele două decese apărute pe fondul noii gripe,
'S-a achiziţionat un număr de aproximativ 26.500 de vaccin CANTGRIP şi s-au efectuat circa 11.000 de imunizări pe grupuri ţintă, alte 15.000 de doze fiind în stocurile medicilor de familie. În ultimele 10 zile nu mai avem nici un caz de gripă nouă', a afirmat directoarea Argetoianu.
În ceea ce priveşte vaccinarea pentru gripa sezonieră, conducerea ASP a menţionat că s-au efectuat 85 % din cele 22.500 de vaccinuri achiziţionate.
'În ultima perioadă, am efectuat un control tematic privind efectuarea vaccinărilor în cabinetele medicilor de familie. S-au verificat 50 de cabinete ale medicilor de familie, în timpul controalelor neconstatându-se deficienţe funcţionale datorate nerespectării normelor de igienă şi sănătate publică', a precizat directoarea ASP, Adriana Argetoianu.
Potrivit sursei, Ministerul Sănătăţii a decis extinderea campaniei de vaccinare antigripală şi la categoriile de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, această campanie urmând să se desfăşoare la Tulcea începând din a doua parte a acestei luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Numărul cazurilor de gripă nouă, în creştere Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţul Tulcea a ajuns la 32, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) considerând că în realitate acest număr este mai mare.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Ministerul Sănătăţii: 7 decese de gripă nouă şi 44 de îmbolnăviri, în ultimele 48 de ore Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că în ultimele 48 ore au fost confirmate 44 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi 7 decese.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
MS: 31 de cazuri de gripă AH1N1 şi 2 decese, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Încă 31 de cazuri de gripă nouă şi două decese cauzate de virusul AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Tulcea: Al doilea deces cauzat de gripa nouă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Tulcea a înregistrat cel de-al doilea caz de deces, de la începutul sezonului rece, apărut pe fondul unor complicaţii din cauza virusului AH1N1.