Cele mai citite
 


Primul tomograf, achiziţionat în sistem public-privat
miercuri, 18 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bistriţa, 18 feb /Agerpres/ - Autorităţile bistriţene au inaugurat, miercuri, primul tomograf din judeţul Bistriţa-Năsăud, adus în baza unui parteneriat public-privat semnat între Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi SC Hiperdia SA.

Tomograful, care va funcţiona în incinta Centrului medical Hiperdia din Policlinica Bistriţa, va fi disponibil bistriţenilor atât în regim privat, cât şi prin decontare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Potrivit directorului medical al acestui centru, Octavian Lebovici, investiţia a costat aproape 650.000 euro iar tarifele practicate sunt între 150 şi 500 lei.
„Deocamdată, nu am luat încă legătura cu cei care asigură serviciile de urgenţă în Bistriţa. Sigur, noi în alte centre le asigurăm şi aici va trebui să colaborăm, dar să vedem sub ce formă vom reuşi să facem acest lucru. Şi personalul mediu de la Bistriţa este destul de restrâns, sunt doar cinci tehnicieni de imagistică” - a declarat doctorul Octavian Lebovici.
Din cauză că până acum nu exista un tomograf, toate urgenţele de la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud care aveau nevoie de o astfel de investigaţie medicală erau trimise la Cluj-Napoca sau Târgu-Mureş, fie cu ambulanţa, fie prin solicitarea unui elicopter SMURD.
Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a promis, anul trecut, că Bistriţa-Năsăud va fi pe lista judeţelor care vor primi ultimele tomografe achiziţionate de minister, pe bază de licitaţie. În cele din urmă, tomograful pentru Bistriţa a fost redirecţionat către Braşov iar Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud s-au văzut nevoite să apeleze la un parteneriat public-privat pentru a rezolva această problemă.
SC Hiperdia SA reprezintă o reţea de 15 centre medicale, amplasate în diferite oraşe ale ţării, firma fiind înfiinţată în 1998, la Braşov. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.