Cele mai citite
 


Iaşi: Asistenţii medicali nu pot obţine adeverinţele de promovare
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de asistenţi medicali ieşeni care au promovat examenul de grad principal în cursul anului trecut susţin că nu pot obţine adeverinţele care certifică acest lucru.
La Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) - Filiala Iaşi s-au înregistrat, în ultima săptămână, numeroase cereri de eliberare a adeverinţelor care să ateste promovarea examenului de grad principal care a avut loc în 22-23 octombrie 2009.
Solicitanţii susţin că la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi nu au primit documentele respective şi că au nevoie de ele pentru evaluarea profesională în unităţile unde îşi desfăşoară activitatea.
În vederea informării exacte a membrilor săi, Liliana Pintilie, preşedintele OAMGMAMR Iaşi, susţine că nu eliberează adeverinţe pentru candidaţii declaraţi admişi la examenul de grad principal, nefiind abilitat prin lege în acest sens.
Potrivit acesteia, singura instituţie autorizată să facă acest lucru este Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică.
'Eliberarea documentelor respective de către Ordin ar însemna imixtiunea noastră într-un domeniu ce nu ne aparţine, deoarece Ministerul Sănătăţii a fost organizatorul acestui concurs. Colegii noştri nu au nicio vină şi, în consecinţă, autorităţile trebuie să găsească o soluţie pentru a rezolva problema eliberării adeverinţelor pentru cei care au reuşit la examenul de grad principal' - a declarat pentru AGERPRES Liliana Pintilie.
Metodologia de desfăşurare a examenului de grad principal, sesiunea 2009, prevedea că până la data de 1 februarie 2010 Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti va preda direcţiilor de sănătate publică adeverinţele de grad principal pentru candidaţii declaraţi admişi. Centrul a fost desfiinţat însă în noiembrie anul trecut, în urma adoptării Legii 329/2009. Ulterior, printr-o hotărâre de guvern, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti a fuzionat cu Centrul desfiinţat, rezultând Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Iaşi: Medicii şi asistenţii, învăţaţi cum să prevină îmbătrânirea cerebrală Un număr de 350 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe din Regiunea de Nord-Est a României vor fi beneficiari ai proiectului "Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging".
Comunicat de presă - Asociaţia 'Centrul Român de Iniţiative' Promovareata.ro, mai mult decât un site dedicat femeilor din domeniul sanitar
Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea...
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Încă patru oraşe din România beneficiază de programul SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari Programul de consiliere perinatală SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari se extinde în alte patru oraşe din România - Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bistriţa, informează un comunicat al organizatorilor transmis miercuri AGERPRES.