Cele mai citite
 


Gorj: Cabinetele medicale din şcoli, în administrarea Primăriei Târgu Jiu
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cabinetele medicale din unităţile şcolare de pe raza municipiului Târgu Jiu au trecut, începând de luni, în administrarea Direcţiei Publice de Patrimoniu (DPP) a Primăriei.
Potrivit şefului DPP, Constantin Fârţă, cele opt cabinete medicale, deficitare în ceea ce priveşte baza materială, precum şi aprovizionarea cu medicamente vor fi finanţate de acum înainte din bugetul local al oraşului, valoarea totală a acestei acţiuni ridicându-se la circa 1.400.000 lei.
'Bugetul total al acestei acţiuni de preluare a cabinetelor este de 1.400.000 lei, reprezentând cheltuieli de personal, iar noi, ca autoritate locală am şi prevăzut, prin identificarea fiecărui cabinet în parte, un program de investiţii de minimum 50.000 lei şi unul de dotare cu medicamente specifice la solicitările medicilor, printr-un reprezentant desemnat legal, de cel puţin 20.000 lei', a precizat Constantin Fârţă.
Din totalul de opt cabinete medicale existente în cele 56 de unităţi de învăţământ din municipiu, incluzând aici şi creşele, grădiniţele şi căminele, doar unul singur este stomatologic, restul fiind de asistenţă medicală. La cabinetele respective sunt angajaţi opt medici, 29 de asistenţi şi trei mediatori sanitari.
Primăria municipiului Târgu Jiu este una dintre cele opt din ţară care au adoptat această măsură de preluare a cabinetelor medicale şcolare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Gorj: Deficit de medici şi asistenţi în cabinetele şcolare din judeţ Numărul medicilor şi asistenţilor care activează în cabinetele şcolare de pe raza judeţului Gorj este unul deficitar, având în vedere faptul că în ultimii ani s-a aflat în scădere din cauza pensionărilor cadrelor medicale, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...
Mai multe ambulanţe asigură asistenţa medicală la meciul Dinamo Bucureşti - FC Barcelona Patru ambulanţe de tip B şi patru de tip C vor acorda asistenţă medicală, sâmbătă, la meciul amical dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona, care se desfăşoară pe Arena Naţională, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov.
PMB va demara un program pentru dotarea şi modernizarea cabinetelor medicale şcolare Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), va demara un program pentru dotarea şi modernizarea a 143 de cabinete de asistenţă medicală şcolară dentară şi a 450 de cabinete de asistenţă medicală, conform unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General.