Cele mai citite
 


Olt: Zeci de cazuri de intoxicaţi cu monoxid de carbon
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţe din Slatina s-au prezentat în ultimele 48 de ore un număr record de pacienţi intoxicaţi cu monoxid de carbon de la sobele pentru încălzirea locuinţelor, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Cristina Tihan.
Astfel, în ultimele două zile, respectiv de sâmbătă seara şi până luni seara, au ajuns la secţia de primire urgenţe a spitalului slătinean 16 pacienţi, doi copii şi 14 adulţi, care au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, formă uşoară.
'Au venit cu intoxicaţie cu monoxid de carbon o fetiţă de 4 ani şi un baieţel de 7 ani, restul fiind pacienţi cu vârste între 19 ani şi 49 ani. Din Slatina sunt opt persoane şi din mediul rural (Brebeni, Potcoava, Vâlcele) tot opt. Fetiţa de 4 ani a rămas internată la pediatrie, dar starea ei nu este gravă, iar restul pacienţilor nu au necesitat internare. Am apreciat că sunt foarte mulţi pacienţi pentru că în mod normal nici într-o lună nu vin atâtea persoane intoxicate cu monoxid de carbon', a spus Cristina Tihan.
La Spitalul Judeţean Slatina s-au prezentat şi mai mult de 10 persoane cu degerături sau diverse traumatisme cauzate de căzăturile pe gheaţă. Printre cei cu degerături se numără o femeie de 41 de ani din Cârlogani căreia i-au degerat mâinile şi picioarele şi a ajuns la spital cu hipotermie de gradul I şi un tânăr de 19 ani cu degerături la mâini şi picioare.
Femeia este internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar tânărul, un caz social, fără adăpost, a fost internat la secţia de chirurgie generală. Un alt bărbat fără adăpost a fost transferat la un spital din Craiova după ce a fost adus la spitalul din Slatina cu hipotermie şi un traumatism cranio-cerebral.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...
Sibiu: Niciunul din cei 15 intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care 6 copii, nu mai e în comă Niciunul din cei 15 sibieni intoxicaţi cu ciuperci otrăvitoare, din care şase copii, nu mai este în comă, potrivit medicilor de la cele trei spitale din judeţ în care au fost trataţi, copiii fiind încă internaţi la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, unde starea lor este relativ bună, a precizat...
Timiş: Preşedintele Societăţii Române de Anestezie salută asumarea Programului Naţional de finanţare a Terapiei Intensive Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) salută asumarea Programului Naţional de finanţare a îngrijirii cazurilor grave din secţiile de Anestezie - Terapie Intensivă de către Ministerul Sănătăţii.
Spitalul Universitar: 9 răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică; 5 externaţi Treisprezece răniţi în incendiul din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Universitar se află la Secţia de terapie intensivă, nouă dintre aceştia sunt în continuare în stare critică, iar cinci pacienţi au fost externaţi, fiind posibil să iasă şi alţii din spital în cursul săptămânii, a anunţat, luni...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...