Cele mai citite
 


Băuturile energizante pot cauza afecţiuni grave ale inimii
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Canberra, 2 feb /Agerpres/ - Consumarea băuturilor energizante, chiar şi în cantităţi foarte mici, poate cauza afecţiuni grave ale inimii, conform unui nou studiu preluat de agenţia de presă ANI.
Concluziile studiului - realizat de cercetători australieni de la Universitatea din Adelaide - a determinat Asociaţia Medicală Australiană să avertizeze populaţia asupra efectelor nocive pe care le pot avea băuturile energizante. Oficialii Asociaţiei au recomandat o limitare a consumului de băuturi energizante la cel mult una pe zi, până la finalizarea altor cercetări care să determine efectul acestora pe termen lung.

Autorii studiului au constatat că băuturile energizante disponibile în majoritatea magazinelor declanşează modificări semnificative în organism, precum creşterea presiunii arteriale, creşterea vâscozităţii sângelui şi o funcţionare defectuoasă a vaselor sanguine.

'Aceste schimbări pot cauza afecţiuni grave ale inimii chiar şi la indivizii sănătoşi şi bine pregătiţi fizic', a explicat unul dintre cercetători. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Cercetători spanoli au descoperit mecanismul celular de propagare a metastazelor (studiu) Un nou mecanism de comunicare fizică între celule, care determină extinderea metastazelor la bolnavii de cancer, a fost descoperit de cercetători de la Institutul de Bioinginerie din Catalonia, care consideră că în acest fel se deschid noi posibilităţi de tratament împotriva proliferării tumorilor, informează...
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.