Cele mai citite
 


Vâlcea: Nereguli la Spitalul TBC, semnalate de şeful sindicatului
marţi, 2 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 2 feb /Agerpres/ - Liderul de sindicat din Spitalul de Pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu' din Vâlcea, Ionuţ Rotaru, acuză existenţa mai multor nereguli grave în desfăşurarea activităţii la această unitate, pentru care, susţine el, responsabilă ar fi dr. Cornelia Vultur, directoarea spitalului.
Rotaru acuză 'un tratament dictatorial' din partea directoarei acestei unităţi sanitare.
'Limbajul doamnei lasă de dorit în relaţiile cu personalul angajat. Plus că situaţia cantinei a trenat foarte mult, au fost interese pentru a lua mâncare din alte părţi, când se putea foarte bine găti aici, în incinta spitalului' - a declarat liderul sindical marţi, pentru AGERPRES.
De asemenea, potrivit acestuia, câteva zeci de câini vagabonzi se plimbă liberi în perimetrul spitalului, constituind un real pericol.
'Problema câinilor este destul de gravă, o colegă de-a noastră a fost muşcată în salon de unul dintre aceste animale, foarte iubite de directorul centrului, dr. Cornelia Vultur. Tot dumneaei a recunoscut într-o şedinţă publică faptul că le-a făcut câinilor radiografii. Un alt aspect care mi se pare destul de grav este faptul că bolnavii contagioşi stau în saloane alături de pacienţi sănătoşi' - a susţinut Ionuţ Rotaru.
Contactată telefonic de corespondentul AGERPRES, dr. Cornelia Vultur neagă aceste acuzaţii.
'Nu este nimic adevărat din cele afirmate. Nu sunt câini maidanezi liberi în curtea spitalului. În ceea ce priveşte radiografiile, este vorba doar de rugămintea unui prieten care avea un câine bolnav şi m-a rugat să îl ajut, dar contracost, am chitanţa. Mă surprinde şi faptul că sunt acuzată că nu m-aş implica în amenajarea unei cantine aici' - a declarat dr. Vultur.
Potrivit acesteia, în campusul spitalului există o clădire de patrimoniu, pentru care deja au început demersurile de reabilitare şi transformare în cantină.
În ceea ce priveşte faptul că la Spitalul TBC bolnavii contagioşi ar sta în aceleaşi saloane cu ceilalţi pacienţi, dr. Cornelia Vultur susţine că acest lucru este normal: 'aici nu sunt pacienţi sănătoşi, este firesc, suntem spital'.
Luminiţa Apostolescu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că este la curent cu problemele de la Spitalul de Pneumoftiziologie.
'Multe dintre probleme s-au remediat. Noi am încercat să fim o parte de mediere între sindicat şi conducere. În problema câinilor vagabonzi una dintre cauze o reprezintă împrejmuirea spitalului, care permite acestor animale să îşi găsească adăpost şi hrană acolo. Nu doar conducerea spitalului este ataşată de aceste animale, ci şi o parte din personal şi chiar şi pacienţi, care îi hrănesc. Dar nu este normal şi am cerut eliminarea câinilor din perimetrul spitalului' - a precizat Apostolescu.
Cu privire la cantină, directorul DSP Vâlcea a declarat că se încearcă identificarea unor soluţii pentru amenajarea la un cost redus a clădirii de patrimoniu din campus, pentru a fi compartimentată cu circuite separate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
'În prezent, mâncarea este adusă din afara spitalului, dar sperăm că în cel mai scurt timp se vor aranja lucrurile pentru ca hrana să fie preparată în spital', a spus şefa DSP Vâlcea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Directorul Spitalului Mihăeşti (Vâlcea): Tăierile de arbori de sâmbătă nu au avut loc în pădurea sanatoriului Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Marius Lumineanu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că tăierile de arbori care au avut loc sâmbătă în zona Negreşti s-au făcut pe proprietatea administrată de o companie din judeţul Covasna şi nu pe cea a unităţii sanitare.
Vâlcea: Focar de TBC la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovary" din Râmnicu Vâlcea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a efectuat joi o dezinfecţie în cadrul Colegiului Alexandru Lahovary, după ce un elev de clasa a X-a a fost diagnosticat cu TBC, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Luminiţa Apostolescu.
Alba: Nereguli depistate la aproape toate spitalele din judeţ Aproape toate spitalele din Alba se confruntă cu o serie de probleme, neregulile, asumate de managerii unităţilor sanitare, fiind în curs de rezolvare până la sfârşitul anului, potrivit unui plan de conformare.
Vâlcea: Deficit de personal la Serviciul de Ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Vâlcea se confruntă cu deficit de personal, de mai bine de un an, şi nu poate face angajări.
Mureş: Spitalul Municipal Sighişoara a primit cinci amenzi pentru neconformităţi; Pneumologia, închisă pentru reabilitare Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru o serie de nereguli constatate în urma unui recontrol efectuat în iunie la Spitalul Municipal Sighişoara, iar la jumătatea lunii iulie Compartimentul de Pneumologie al unităţii spitaliceşti a fost...