Cele mai citite
 


Bacău: Fetiţa salvată de medici a fost încredinţată unui asistent maternal
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fetiţa în vârstă de trei ani, din comuna băcăuană Roşiori, care s-a îmbolnăvit grav, fiind neglijată de bunica şi mătuşa paternă în grija cărora fusese lăsată, împreună cu fratele ei, de părinţii plecaţi la muncă în străinătate, a fost externată, marţi, din Spitalul de pediatrie Bacău şi încredinţată spre ocrotire unui asistent maternal profesionist.
Pe 26 ianuarie, minora fusese descoperită întâmplător, în locuinţa rudelor, de un asistent social din comună respirând greu şi având febră mare în timp ce fratele acesteia, în vârstă de numai şapte luni, era mort pe pat. Decesul bebeluşului, precum şi îmbolnăvirea fetiţei au fost provocate, afirmă autorităţile, de frigul din casă, netratarea bolii şi hrana insuficientă'.
Deşi în timpul desfăşurării anchetei sociale mama copiilor a revenit din străinatate şi a declarat, atât verbal, cât şi în scris, că nu este de acord ca fiica ei să beneficieze de o măsură de protecţie specială, specialiştii Centrului pentru Servicii de Intervenţie în Regim de Urgenţă Bacău şi reprezentanţii autorităţilor locale au considerat că ,,viaţa, siguranţa şi securitatea copilului au fost puse în pericol, drept pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, Alina Iftode.
,,Cazul va fi prezentat Tribunalului Bacău', a menţionat reprezentanta DGASPC Bacău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
Cristi Manolache, candidat PER la Primăria Bacău:Sunt ataşat de băcăuani, sunt aproape de dorinţele şi problemele lor(interviu) Candidatul partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Municipiului Bacău, Cristi Manolache, care timp de opt ani a activat în rândurile Legiunii Străine, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că este decis să readucă Bacăul printre municipiile respectate şi prospere din ţară, unde oamenii au sprijinul...
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Comunicat de presă - Asociaţia 4 Change Femeile din Bacău, antreprenoare şi cu succes în carieră