Cele mai citite
 


Solidaritatea Sanitară susţine acţiunile angajaţilor din administraţie
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România susţine acţiunile Federaţiei Naţionale din Administraţia Publică Locală -FNSA, informează un Comunicat de presă.
,,În condiţiile în care foarte multe dintre revendicările FNSA sunt în acelaşi timp şi revendicările noastre, toate intervenind pe fondul indiferenţei guvernanţilor faţă de soarta salariaţilor din sistemul bugetar, susţinem acţiunile colegilor din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi suntem solidari cu revendicările lor', precizează liderul sindical Rotilă Viorel.
Sindicaliştii consideră că primul act juridic cu putere de lege făcut de Guvern în 2010, OUG nr. 1/2010, privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, constituie o dovadă de rea credinţă, acesta conducând la scăderea salariilor în sectorul bugetar, în pofida angajamentelor asumate în cadrul negocierilor din 2009 pe marginea Legii unice de salarizare. Pe aceeaşi linie se încadrează actele subsecvente acestei ordonanţe de urgenţă (în special Ordinul comun 32/42/2010) a căror modificare este cerută de sindicalişti.
Aceştia solicită guvernanţilor să renunţe la mimarea consultărilor sociale şi să vină la masa dialogului social cu bună credinţă, respectându-şi partenerii sociali.
'Atenţionăm guvernanţii că respectarea dialogului social este parte integrantă a respectării mecanismelor democratice şi le cerem să urmeze modelul partidelor populare occidentale, la care îşi revendică apartenenţa. În condiţiile în care cel mai important mecanism al dialogului social îl constituie dreptul la negocierea contractelor colective de muncă, iar acest drept a fost anulat prin OUG nr. 2010, cerem repararea de urgenţă a acestui abuz. Pentru respectarea acestor drepturi cetăţeneşti esenţiale vom ataca în instanţă toate aceste acte ce tind să recreeze climatul social dinainte de 1989', susţine, în comunicatul de presă, Viorel Rotilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Comunicat de presă - Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România Concluziile studiului Analiza principalelor probleme ale cu care se confruntă asistentele medicale din unităţile publice de sănătate (2016)
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
FSSR susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi şi susţine hotărârea acestuia de a intra în grevă în vederea apărării drepturilor salariaţilor, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.