Cele mai citite
 


Campanie de prevenţie şi tratament a pintenilor calcaneeni
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Dă pinteni şi vino la Gral Medical' este titul campaniei de prevenţie şi tratament a pintenilor calcaneeni, care se desfăşoară între 1 februarie şi 15 Martie cu scopul de a informa şi conştientizare a pacienţilor cu privire la tratamentul cu unde şoc pentru eliminarea acestei afecţiuni.
Intervenţia, o premieră în sistemul privat din România, iniţiată de Gral Medical, oferă un pachet complet de diagnostic şi tratament al 'ciocurilor la călcâie' (consult, ex.radiologic, intervenţie).
Pe perioada campaniei toţi pacienţii beneficiază de 100 lei reducere la tratament.
În plus, fiecare pacient va beneficia de 10% reducere pentru orice altă investigaţie suplimentară.
Organismul ca măsură de precauţie, reacţionează atunci când se produce o tensiune şi o agresiune asupra lui. În acelaşi mod, la nivelul piciorului, existenţa unor ligamente tensionate, pot tracţiona călcâiul. Pe măsură ce se produce reparaţia osoasă, se poate forma un osteofit pe faţa plantară a călcâiului.
'Această agresiune asupra călcâiului, repetată în timp, se regăseşte la atleţi, dansatori, supraponderali şi la persoanele care poartă încălţări nepotrivite ( ex: purtarea îndelungată a pantofilor cu toc înalt de către femei )', explică dr Herea Alexandru, medic primar ortoped Gral Medical.
Nu de fiecare dată pintenii calcaneeni pot provoca simptome. Uneori, aceştia sunt descoperiţi întâmplător atunci când se face o radiografie de rutină.
Totuşi, pintenii calcaneeni pot deteriora în timp ţesuturile ducând în timp la dureri ale piciorului şi la ruperea lor.
Afecţiunile asociate cu pintenii calcaneeni sunt: artrita (inflamaţia articulaţiilor), fasciita plantară, spondilita anchilozantă.
În prezent, se aplică acelaşi tratament ca la fasciita plantară deoarece afecţiunile sunt strâns legate. Anumite măsuri disperate fac pacienţii să fie de acord cu administrarea de cortizon local sub formă de injecţii, iradiere cu raze Roetgen, cobaltoterapia..etc
Majoritatea au efecte secundare iar acestea pot fi ireversibile (ex: infiltraţia cu cortizon poate duce la ruperea fasciei plantare).
Clinica de Diagnostic Gral recomandă un tratament modern pentru eliminarea pintenilor calcaneeni, şi anume tratamentul cu unde de şoc.
'Cu ajutorul ecografiei de părţi moi se vizualizează exact zona afectată şi către ea sunt orientate undele de şoc produse de aparat la nivelul pielii. Prin efectele fiziopatologice specifice afecţiunii, această intervenţie duce la rezultate excelente cu o rată de satisfacţie a pacienţilor de peste 90%', a spus dr Herea Alexandru.
Pentru efectuarea intervenţiei sunt necesare, de regulă, trei şedinţe cu o durată de aproximativ 20-30 minute, la interval de două - trei zile.
Costul tratamentului pentru pachetul complet (consult, ex.radiologic, intervenţie) este de 600 lei.
Pe perioada campaniei, toţi pacienţii beneficiază de 100 lei reducere la tratament.
Pentru persoanele care nu se califică pentru intervenţie, preţul suportat de pacient este doar consultul de specialitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tratamentul cu unde de şoc al Pintenilor Calcaneeni Nu de fiecare dată pintenii calcaneeni pot provoca simptome. Uneori aceştia sunt descoperiţi întâmplător atunci când se face o radiografie de rutină. Totuşi, pintenii calcaneeni pot deteriora în timp ţesuturile ducând în timp la dureri ale piciorului şi la ruperea lor.
O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii O nouă metodă de tratament de revascularizare a inimii va fi utilizată pentru prima dată în cardiologia din România la Clinica de Diagnostic Gral Medical. Tratamentul, o premieră în sistemul privat atât prin inovaţie, cât şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei, se utilizează în cardiologie şi...
“Fără ea nu putem iubi” (Campanie de prevenţie şi tratament a afecţiunilor cardiace) Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară pe o perioadă de 1 lună şi jumătate (21 Martie - 30 Aprilie 2011) şi va fi dedicată informării şi conştientizării pacienţilor cu privire la ...
Campanie de prevenţie a afecţiunilor hepatice - “M-a lovit la ficat, ce mă fac ? “ În România în perioada 20 iulie 2010 - 20 august 2010 în cadrul campaniei ”M-a lovit la ficat, ce mă fac ?” operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale la numai 96 lei, astfel pacienţii vor beneficia de...
Campanie pentru prevenţia bolilor de ficat Timp de o lună de zile, în perioada 20 iulie - 20 august, în cadrul campaniei 'M-a lovit la ficat, ce mă fac?', operatorul de servicii medicale Gral Medical susţine programul de prevenţie a bolilor de ficat, prin oferirea unui pachet de analize medicale cu reduceri de 50% din preţul standard.
Gral Medical lansează o campanie naţională pentru sănătatea tiroidei Gral Medical anunţă o nouă campanie naţională pentru sănătatea tiroidei, în perioada 10 - 30 octombrie, prin care pacienţii beneficiază de reduceri la efectuarea analizelor medicale şi a ecografiei pentru tiroidă.