Cele mai citite
 


Buzău: Creşte numărul vaccinărilor împotriva gripei A/H1N1, deşi nu au apărut noi cazuri
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În ultima săptămână, în judeţul Buzău nu s-a înregistrat nici un deces şi nici caz un caz de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1, iar cu toate acestea numărul persoanelor care s-au vaccinat a crescut cu aproape 20%.
'În privinţa gripei A/H1N1 se înregistrează un regres, este prima dată când timp de o săptămână nu am mai avut nici un caz, dar se constată şi o scădere vizibilă a numărului de viroze respiratorii, de la 1.025 la 860 într-o singură săptămână', a declarat pentru AGERPRES Horia Banu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Ultimele două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei noi au fost confirmate pe 27 ianuarie la doi adolescenţi, un elev de 18 ani şi o gravidă de 16 ani, aflaţi sub strictă supraveghere medicală.
În ciuda regresului gripei noi, a precizat şeful DSP Buzău, numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva virusului A/H1N1 a crescut cu aproape 20 la sută, ajungând la 20.225, dintre care peste 2.000 sunt cadre medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 14 noi cazuri de gripă nouă 14 noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate duminică în judeţul Buzău, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în acest judeţ la 97, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
Buzău: Gripă A/N1H1 la o gravidă şi un elev Buzău, 27 ian /Agerpres/ - În judeţul Buzău au fost confirmate două noi cazuri de gripă A/H1N1 la doi tineri, dintre care o gravidă.
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, vineri, în judeţul Buzău, din cele 46 de suspiciuni existente.
Buzău: Patru cazuri de gripă confirmate Primele patru cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Buzău, a anunţat, joi, Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică.
Buzău: 14 noi cazuri de gripă pandemică Buzău, 5 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost confirmate alte 14 cazuri de gripă nouă, numărul total ajungând la 46.
Buzău: Şeful DSP susţine că nu se impune instituirea carantinei în judeţ Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Venera Acsinte, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în judeţ nu se pune problema instituirii carantinei, în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1.