Cele mai citite
 


Românii se internează pentru depresie mai des decât occidentalii
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia, Minte sanatoasa
 

Procentul persoanelor care suferă de depresie şi se internează cu acest diagnostic este mai mare în România decât în ţările occidentale, relevă statisticile Spitalului 'Alexandru Obregia'.

'Din datele statistice oferite de Spitalul Alexandru Obregia rezultă o creştere, în perioada 2001 - 2008, a internărilor pentru depresie de la 31% la 40% din totalul internărilor. Acest procent este spectaculos, dacă ţinem cont că în unităţi occidentale similare procentul este de 4-7%. Explicaţia nu constă în aceea că românii ar fi mai vulnerabili la depresie decât alţi europeni, ci, din păcate, în insuficienţa (cvasi-total - absenţa) unui sistem de îngrijire ambulatoriu adecvat.', a declarat dr. Radu Teodorescu, preşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară.

Pentru a veni în sprijinul pacienţilor, familiilor acestora şi celor care lucrează în domeniu, Asociaţia Română de Psihiatrie Comunitară a lansat, cu sprijinul Bristol Myers Squibb, site-ul www.dialogsanatatemintala.ro, care dincolo de rolul informativ îşi propune să educe publicul în legătura cu necesitatea respectării medicaţiei.

Site-ul este împărţit în două categorii: una dedicată medicilor, iar cealaltă pacienţilor, în încercarea de a crea un spaţiu convivial în care cei interesaţi să-şi poată exprima nestânjeniţi punctele de vedere, să obţină informaţii sau să-şi comunice experienţa personală într-un mod interactiv. Site-ul debutează cu articole despre trei boli: sindromul depresiv major, tulburarea bipolară şi schizofrenia.

Specialiştii recomandă pacienţilor să nu ezite să se consulte cu medicul curant, efectele secundare ale medicamentelor putând fi controlate. Pacienţii nu trebuie să întrerupă medicaţia dacă apar efecte nedorite, ci să se prezinte imediat la medic pentru adoptarea celei mai bune soluţii (modificarea dozei, schimbarea medicaţiei etc).

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descoperie crucială privind schizofrenia şi depresia maniacală /The Independent/ Oamenii de ştiinţă au descoperit o similitudine remarcabilă între erorile genetice care stau atât la baza schizofreniei cât şi a depresiei maniacale, o descoperire crucială legat de care se aşteaptă să deschidă calea spre noi tratamente pentru două dintre cele mai întâlnite maladii...
Persoanele depresive sunt de trei ori mai expuse riscului de a comite acte violente (studiu) Persoanele diagnosticate cu depresie majoră au de aproximativ riscă de trei ori mai mult decât restul populaţiei să comită acţiuni de criminalitate violentă, cum sunt jaful, infracţiunile sexuale şi atacurile, au declarat miercuri experţi în psihiatrie de la universitatea Oxford care au publicat un studiu...
Depresia maniacală, redefinită bipolară: sunt atât de multe persoane cu adevărat bolnave mintal? În 1980, când psihiatrii şi-au actualizt "biblia" profesiei lor - Manualul de diagnostic şi statistică al tulburărilor mintale - ei au schimbat numele de depresie maniacală cu cel de tulburare bipolară, alegând acest termen pentru a reflecta faptul că euforia şi disperarea pe care o simt pacienţii sunt...
Ce este tulburarea afectivă bipolară și cum o recunoaștem? - „AJUTĂ-I SĂ-ȘI REGĂSEASCĂ ECHILIBRUL” Potrivit Asociației Internaționale de Psihiatrie, tulburarea afectivă bipolară este o boală care afectează starea emoțională și psihică a unei persoane, fiind o problemă severă de sănătate.
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Problemele de sănătate psihică nu trebuie tratate ca o boală, conform unor psihiatri de renume Tratarea tulburărilor mentale, aşa cum este schizofrenia sau tulburarea bipolară, în acelaşi mod ca o boală nu prezintă niciun fel de beneficii pentru pacient, conform părerii mai multor psihologi de renume, informează publicaţia britanică The Daily Mail.