Cele mai citite
 


Operaţie de implant cochlear în premieră la Clinica ORL din Târgu Mureş
miercuri, 3 februarie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, condusă de profesorul austriac Georg Sprinzl, a efectuat, marţi, în premieră, un implant cochlear, la un pacient de 4 ani.
Copilul a suferit o hipoxie cerebrală, nu a auzit niciodată şi a fost selectat dintr-o listă care cuprinde şi alţi copii cu astfel de probleme.
Potrivit medicilor, operaţia de implant cochlear a constat într-o intervenţie microscopică, prin care s-a montat în urechea internă a copilului un dispozitiv ce îi va permite să audă fidel sunetele, captate de un procesor vocal.
Doctorul Georg Sprinzl din Innsbruck a declarat, marţi, că o astfel de operaţie este extrem de dificilă, în lume mai fiind făcute doar circa 200.000 de implanturi cochleare.
'Pe vremuri, se credea că hipoacuzia de tip percepţie sau surditatea cu care uneori copiii pot să se nască este iremediabilă. Cu această metodă, copiii care se nasc surzi şi ar trebui să devină muţi. Dacă sunt abordaţi cu această metodă din timp, pot fi inseraţi în societate, învaţă să vorbească şi pot să desfăşoare o viaţă normală', a spus medicul austriac.
Potrivit acestuia, operaţia este destul de costisitoare, întrucât un astfel de aparat costă în jur de 22.000 de euro, însă este singura operaţie care permite recuperarea integrală a auzului, chiar şi la copiii născuţi surzi.
Medicii mureşeni au arătat că în cazul copiilor de până în 3 ani, auzul se recuperează fără niciun fel de diferenţe.
Operaţii de implant cochlear au mai fost realizate la noi în ţară, însă este prima care se realizează la Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
de moldovan
Nu sunt multumita de dr Mulfay gh din tg mures medic orl , nu stie sa opereze si minte pacientii.

de pop carmen
Buna! De aceasi parere sunt si eu , dl dr conferentiar cum i se mai spune m-a operat si nu a reusit operatia , deviatia de sept mai rau mi-a facut-o , pe noroc cu topmed tg-mures dr berariu medic f f f bun , pe cand dr Mulfay gheorghe m-a nenorocit mai rau iar la controale asa zice las ca e bine , las ca respiri, multumita dr Berariu topmed m-am vindecat m-am operat a 2-a oara , dar majoritatea operati la clinica orl vin la dansul al topmed , la clinica orl isi bat joc , medicii tineri fumeaza ca la usa cortului afara , nu au aparatura buna , iar mulfay ar trebui sa se bucure de batranete in pensie.

de Chirila
Dar crezi ca il agreaza cineva pe dr Mulfay?? am auzit si eu ca nu se pricepe deloc si trateaza superficial pacientii , cu care-i merge , si eu am patit-o la dansul pana am plecat in Cluj , nu se compara acolo aparatura si medicii sunt mult mai buni acolo dar da majoritatea care s-a operat al dl mulfay nu a reusit , nu se pricepe , pe la colturi si angajatii il barfesc , si-o merita , sincer. Dar are o varsta , e agitat , vb f urat, e nervos , nu inteleg pe ce criterii se aleg , am inteles ca tatal lui era bun medic dar a murit , am auzit si eu la topmed e ok tg mures.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în România: Implant cohlear bilateral realizat unui sugar de nouă luni cu hipoacuzie profundă O echipă de medici a realizat cu succes implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România, un sugar în vârstă de nouă luni, cu hipoacuzie bilaterală profundă, intervenţie ce a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti, Clinica ORL.
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
Intervenţie în premieră la Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş O echipă de medici de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a reuşit extragerea unui cateter de 10 centimetri din plămânii unei femei, fără operaţie chirurgicală.
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Primul implant cohlear în sistemul privat O echipă mixtă de la Spitalul Regina Maria şi Clinica Urechii a efectuat pentru prima dată în România o operaţie de implant cohlear în sistem privat, informează joi printr-un comunicat de presă unitatea sanitară.
Premieră naţională la IUBCvT Târgu Mureş, primul pacient român cu o inimă artificială va beneficia de un transplant de cord Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională, constând în transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat...