Cele mai citite
 


Creşterea vârstei de pensionare ar avea un impact negativ asupra bulgarilor
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Creşterea vârstei de pensionare ar avea un impact negativ asupra populaţiei Bulgariei, crede doctorul Vihra Milanova, consultant naţional de psihiatrie, citată de BTA. Potrivit acesteia, în societăţile care au un sistem sanitar şi un nivel de trai bune, pensionarea la 65 de ani este un fapt normal.
În prezent, în Bulgaria femeile se pensionează la vârsta de 60 de ani, iar bărbaţii la 63. Guvernul însă intenţionează să egaleze vârsta de pensionare, aceasta urmând să ajungă în anul 2020 la 65 de ani pentru ambele sexe.

Sistemul sanitar în Bulgaria are nevoie de îmbunătăţiri semnificative pentru a putea să ofere îngrijiri adecvate, susţine Milanova. 'Bulgarii nu sunt oameni cu o sănătate excelentă; ne îmbolnăvim des încă din tinereţe, şi mai des când ajungem la vârsta de pensionare', crede Vihra Milanova. În opinia ei, creşterea vârstei de pensionare i-ar afecta negativ şi pe cetăţenii cu suferinţe cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şefa Secţiei de Psihiatrie a SCJU Arad, prof dr Delia Podea, ridicată şi dusă la audieri Şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof dr Delia Marina Podea, cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, a fost ridicată, marţi după-amiază, de anchetatori şi dusă la audieri.
Arad: Şefa secţiei de Psihiatrie a SCJU, vizată de percheziţiile în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ Arad, 31 mai /Agerpres/- Poliţiştii arădeni au percheziţionat, marţi, cabinetele unor medici de pe reza judeţului, între care şi la cel al prof. dr. Delia Marina Podea, şeful Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care este suspectată de faptul că ar fi solicitat bani de la...
(Corespondenţă) Soarta reformelor în Bulgaria rămâne incertă Guvernul bulgar se află într-o situaţie destul de dificilă: Executivul a cedat recent presiunii sindicaliştilor în ceea ce priveşte reformele în sistemul de pensii şi în sănătate, dar acum nu ştie cum să-i liniştească pe angajatorii care, la rândul lor, s-au supărat că vor fi nevoiţi să plătească mai...
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, arestată pentru 30 de zile Tribunalul Bucureşti a decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a Deliei Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale în dosarul testărilor ilegale de medicamente...
Şefa secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, reţinută în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Marina Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost reţinută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.