Cele mai citite
 


Gorj: Peste 1.700 de persoane vaccinate contra gripei noi în ultima săptămână
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.700 de persoane au fost vaccinate săptâmâna trecută împotriva gripei de tip nou, majoritatea fiind copii, bătrâni şi bolnavi cronici, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, în intervalul 25-31 ianuarie, au fost utilizate 1.732 de doze de Cantgrip, iar în prezent stocul DSP numără numai 176 de doze de vaccin.
'În săptămâna care tocmai s-a încheiat au fost imunizate 105 cadre medicale, 5 elevi de liceu cu vârsta minimă de 16 ani, 8 elevi de şcoli postliceale şi studenţi, 760 de angajaţi ai instituţiilor publice şi 854 de persoane aparţinând grupelor considerate de risc, respectiv copii, bătrâni şi bolnavi cronici. În total, 1.732 de persoane', a precizat Elena Piţian.
Reprezentanta DSP a mai menţionat că, deocamdată, vaccinarea copiiilor cu vârste între 6 şi 15 ani nu se efectuează datorită faptului că vaccinul nu a fost testat suficient.
În prezent, de la începutul campaniei de vaccinare contra virusului A/H1N1, în aproximativ o lună şi jumătate, au fost imunizate peste 20.000 de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Peste 2.000 de persoane vaccinate împotriva A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, împreună cu cei ai Prefecturii, au participat, joi, la o videoconferinţă susţinută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în care au fost anunţate noile reguli privind vaccinarea populaţiei împotriva A/H1N1, precum şi cele...
Gorj: Peste 650 de persoane, vaccinate contra gripei noi Peste 650 de persoane din judeţ, majoritatea cadre medicale, au fost vaccinate, până în prezent, împotriva gripei noi, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Gorj: DSP monitorizează în continuare zonele afectate de inundaţii Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au prezentat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, măsurile luate de instituţie în urma inundaţiilor care au afectat judeţul în luna iulie, menţionând că zonele afectate vor fi monitorizate şi în perioada următoare.
Gorj: A doua tranşă a vaccinului diftero-tetanic, aşteptată pentru imunizarea copiilor sub şase ani Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj aşteaptă cea de-a doua tranşă de vaccin diftero-tetanic pentru a-l repartiza medicilor de familie din judeţ în vederea imunizării copiilor sub 6 ani, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.