Cele mai citite
 


Secţie de oncologie la standarde europene la Spitalul Schuller
joi, 19 februarie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Ploieşti, 19 feb /Agerpres/ - Spitalul Schuller din Ploieşti va beneficia în acest an de deschiderea investiţiei pentru dotarea unei secţii de oncologie la standarde europene, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Carmen Dumitru, viceprimarul municipiului.

Licitaţia pentru începerea lucrărilor a fost făcută deja, iar cei doi parteneri, Primăria Ploieşti şi firma constructoare, au semnat contractul, urmând ca şi Centrul de Implementare a Proiectelor din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice să facă acelaşi lucru în curând.

"După ce şi cel de-al treilea partener va semna, vom preda amplasamentul în cel mai scurt timp, iar la Spitalul Schuller au început să fie eliberate spaţiile în care erau depozitate piese de mobilier şi paturi, astfel încât să fie demarate în cel mai scurt timp lucrările de modernizare a locaţiei," a mai declarat viceprimarul Carmen Dumitru.
Pe lângă faptul că structura de rezistenţă a clădirii va fi reabilitată, secţia va avea, în plus, faţă de cele 80 de paturi deja existente, încă 20 pentru chirurgie oncologică şi alte cinci pentru terapie intensivă.
Costurile lucrărilor de modernizare se ridică la suma de 6,5 milioane lei, dintre care 1,8 milioane lei vor fi obţinute de la Banca Mondială.
Primăria Ploieşti va aloca, în acest an 1,7 milioane lei, restul de trei milioane lei urmând să fie alocaţi în cursul anului viitor, pentru finalizarea lucrărilor. AGERPRES/(Ioana Zoica)
Notare
Comentarii
de geana hary florin
De ce trimit pacientii la spitalul Fundeni pentru a face radioterapie? Mint cu nerusinare, spun pacientilor ca au aparate vechi de peste 40 ani vechime. Incalca in mod intentionat CR art 34, alin 1,2,3.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.