Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Suspiciune de botulism la o femeie de 50 de ani
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 3 feb /Agerpres/ - O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa este internată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă cu suspiciunea de botulism, după ce, spune ea, a consumat în urmă cu o săptămână o conservă de peşte.
Pacienta a ajuns luni în spital, fiind diagnosticată cu accident vascular, dar medicii au început să aibă suspiciuni că aceasta a fost, de fapt, infectată cu toxina botulinică de tip E, legată de consumul produselor conservate din peşte, motiv pentru care a fost transferată la secţia de boli infecţioase.
'Nu se ştie ce tip de peşte a consumat femeia, pentru că informaţiile pe care ni le dă familia sunt contradictorii. Am încercat să găsim şi cutia din care a consumat, pe care a aruncat-o într-un tomberon la fabrica la care lucrează, dar nu am reuşit. Am luat toate tipurile de conserve şi le-am dus femeii, ca să ne indice ce a consumat, dar a fost destul de confuză, pentru că sunt asemănătoare între ele. Până acum a indicat cel puţin patru producători diferiţi. Oricum, posibilitatea să mai fie o altă conservă contaminată în lotul respectiv este aproape de zero', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin.
Probele recoltate de la pacienta de 50 de ani vor fi trimise miercuri de către Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru a se vedea dacă se confirmă diagnosticul de botulism. Între timp, femeia rămâne internată în spital, sub perfuzii, medicii sperând că tratamentul administrat va reuşi să o repună pe picioare.
Ultimul caz de botulism din judeţul Bistriţa-Năsăud a apărut în urmă cu aproape trei ani, la un bărbat de 38 de ani din comuna Petru Rareş, care consumase o conservă de ton importată din Thailanda. Medicii veterinari au oprit, atunci, de la comercializare întregul lot din care a provenit produsul contaminat, dar, ulterior, nu au mai găsit toxină botulinică în niciuna dintre conservele din care au prelevat probe.
Botulismul este o formă acută de intoxicaţie, provocată prin ingestia de toxină botulinică produsă de Clostridium botulinum, caracterizată prin predominanţa manifestărilor neurologice. Toxina botulinică este cea mai puternică toxină cunoscută, iar transmiterea la om se face prin alimente care conţin toxina botulinică preformată. Mortalitatea în cazul acestei boli este de 30%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O femeie diagnosticată cu botulism a murit O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa, diagnosticată în urmă cu trei săptămâni cu botulism, a murit duminică într-o clinică din Târgu Mureş, în urma complicaţiilor apărute din cauza bolii.
Bistriţa-Năsăud: Botulism confirmat la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 8 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, luni, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni unei femei de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, care a fost internată în urmă cu o săptămână în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă nu...
Bistriţa-Năsăud: Gravidă diagnosticată cu gripă nouă O tânără de 25 de ani din municipiul Bistriţa, însărcinată în luna a patra, a fost diagnosticată cu gripă nouă, aceasta fiind externată cu o zi înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Bistriţa-Năsăud: Autobuz plin cu călători, implicat într-un accident în Bistriţa, la intersecţia cu DN 17C Un autobuz plin cu călători care efectua o cursă regulată pe relaţia Săsarm-Bistriţa, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost implicat miercuri dimineaţă într-un accident produs la ieşirea din municipiul Bistriţa spre Năsăud, la intersecţia cu DN 17C.
Bistriţa-Năsăud: Zeci de amenzi aplicate şi două infracţiuni constatate în urma unor controale la magazine din judeţ Peste 20 de amenzi şi două dosare penale pentru evaziune fiscală, respectiv vânzare de mărfuri contrafăcute sunt rezultatul unui control efectuat de către poliţişti, comisarii de la Protecţia Consumatorului şi lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în mai multe localităţi...