Cele mai citite
 


Iaşi: Anchetă într-un deces din cauza unei fracturi
miercuri, 3 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 3 feb /Agerpres/ - Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi au început o anchetă după ce un bărbat a murit la Spitalul Municipal din Paşcani din cauza unei fracturi.
Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat, pentru AGERPRES, că ancheta a fost începută după ce s-a primit o sesizare conform căreia un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Vânători, a murit în Spitalul Municipal din Paşcani.
Internat la sfârşitul săptămânii trecute pentru că avea o fractură deschisă, medicii au decis să îl opereze abia după trei zile. Din nefericire, bărbatul a murit în timpul operaţiei.
Soţia lui a făcut plângere la conducerea Spitalului Municipal Paşcani, iar după analiza internă Comisia de Disciplină a stabilit că medicul de gardă Gheorghe Iosub şi şeful Clinicii de Chirurgie Corneliu Mihăilescu sunt vinovaţi.
Medicul de gardă a rămas fără contract de muncă, iar şeful clinicii a fost suspendat două luni din funcţia de conducere. De asemenea, a fost redus cu 10% salariul unei asistente, iar două infirmiere au fost mutate disciplinar.
'Comisia de expertiză va analiza cazul, pentru a vedea ce măsuri se impun. În astfel de situaţii, amândoi medicii pot fi la fel de vinovaţi, doar unul sau niciunul. Vom analiza exact cum au decurs faptele şi apoi ne pronunţăm', a spus Astărăstoae. AGERPRES/(Daniela Malache)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Colegiul Medicilor a demarat o anchetă după moartea unui profesor universitar Reprezentanţii Colegiului Medicilor au demarat o anchetă după ce profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit la începutul acestei luni fiind plimbat între spitale.
Iaşi: Anchetă declanşată după moartea unui profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Autorităţile sanitare ieşene au declanşat o anchetă după ce un profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a murit la câteva zile de când a fost plimbat de la un spital la altul.
Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii...
Vasile Astărăstoae a contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi Profesorul Vasile Astărăstoae, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, şi fost rector al Universităţii de Medicină 'Gr T Popa' din Iaşi, a înaintat, marţi, recurs faţă de decizia dată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Judecătoriei Iaşi , privind condamnarea sa la un an de...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Astărăstoae: Am decis să ies public pentru că DNA nu a respectat condiţiile şi a dat pe surse informaţii trunchiate Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină "Grigore T.Popa" din Iaşi, a acuzat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie că a furnizat pe surse informaţii trunchiate din dosarul în care acesta este anchetat alături de alţi angajaţi...