Cele mai citite
 


Proiectul "Parteneriat antidrog în şcoli"
joi, 19 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Constanţa, 19 feb /Agerpres/ - Centrul Antidrog Constanţa a lansat, joi, proiectul "PAS - Parteneriat Antidrog în Şcoli", care se va derula în acest an, beneficiari fiind 7.000 de elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a.

Potrivit şefului Centrului Antidrog Constanţa, comisar Sorin Petrescu, 33 de poliţişti de proximitate vor informa elevii despre efectele negative ale consumului de droguri, proiectul desfăşurându-se în localităţile Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Năvodari.

Vor fi derulate în şcoli aproximativ 500 de sesiuni informativ-educative pentru prevenirea consumului de droguri, după ce, într-o primă fază, poliţiştii de proximitate vor participa la cursuri privind problematica drogurilor în raport cu tânăra generaţie.
"Micul trafic şi consumul ilicit de droguri este în creştere, iar elevii trebuie să fie pregătiţi să poată spune nu drogurilor", a spus reprezentantul Centrului Antidrog Constanţa.
La lansare au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, instituţii partenere cu Centrul Antidrog în derularea proiectului.
Conform unui studiu realizat la nivel naţional, circa 300.000 de persoane au consumat cel puţin o dată droguri cum sunt marijuana, ecstasy, inhalante, cocaină, crack, amfetamine, halucinogene, heroină sau opiacee.
Cea mai mică vârstă pentru debutul în consumul de cannabis a fost de 11 ani. Aproape 77% dintre consumatorii de cannabis au început să se drogheze la vârste de până în 24 ani.
În anul 2007, numărul persoanelor cu probleme cu consumul de droguri aflate în asistenţa Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog era de 663. În 2008, numărul acestora a crescut la 1272. AGERPRES/(Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.