Cele mai citite
 


Iaşi: Centru pilot de medicină paleativă şi terapia durerii la copil
joi, 4 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi intenţionează să înfiiinţeze, în premieră naţională, un compartiment de medicină paleativă şi terapia durerii la copil.
Dr. Valentin Munteanu, noul director al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte să vină în sprijinul copiilor bolnavii de cancer în stare terminală, prin înfiinţarea unui centru de medicină paleativă şi terapia durerii.
Pentru început, susţine medicul, centrul pilot va avea o capacitate de cinci paturi şi va funcţiona ca şi compartiment până când va fi amenajat într-un imobil ce urmează să fie construit în curtea spitalului.
'Acest compartiment îl vom înfiinţa cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor, Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate. Pentru început vom avea cinci paturi şi vom oferi toate serviciile medicale specifice, precum şi personalul aferent', a declarat pentru AGERPRES dr. Valentin Munteanu.
Deşi astfel de compartimente există de mulţi ani în clinicile din străinătate, medicii ieşeni suţin că acesta este primul de acest gen din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: În premieră naţională, studenţii de la UMF pot accesa credite de finanţare a studiilor cu plata la angajare Studenţii Universităţii de Medicină 'Gr. T. Popa' din Iaşi vor putea accesa linii de creditare cu rambursare după terminarea studiilor.
Iaşi: Institutul Regional de Oncologie a operat, în premieră naţională, pacienţi cu metastaze pulmonare O echipă de specialişti de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a operat, în premieră naţională, cinci pacienţi diagnosticaţi cu metastaze pulmonare, cu ajutorul unui laser adus din Germania.
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Cinci persoane au efectuat în premieră naţională primele teste de oncogenetică Reprezentanţii Institutului Regional de Oncologie din Iaşi au efectuat în premieră naţională prin intermediul Departamentului de Oncogenetică testări de diagnostic molecular pentru a afla dacă cinci persoane au predispoziţie ereditară la cancer.
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...