Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin
joi, 4 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
''Pentru moment, am anulat două milioane de doze de vaccin din cele şase pe care le-am comandat'', a declarat ministerul într-un comunicat.

Negocierile cu laboratorul farmaceutic GlaxoSmithKline /Marea Britanie/, la care autorităţile au făcut comanda, ''ar putea continua'', a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

El a precizat că 1,6 milioane de doze au sosit deja în Portugalia şi că 800.000 au fost deja distribuite.

Portugalia, care avea în plan iniţial dubla injectare de persoană, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /PMS/, a comandat şase milioane de doze de vaccin contra gripei H1N1 pentru a vaccina 30 % din populaţia ţării, respectiv aproape trei milioane de portughezi.

Această cifră corespunde ''grupurilor de risc identificate iniţial'', precizează ministerul.

''Vaccinarea grupurilor de risc este în continuare un obiectiv'', a reamintit ministerul în comunicat.

Virusul gripei A a făcut 98 de morţi în Portugalia, dintre care 30 în luna ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...