Cele mai citite
 


Vaslui: Directorul SAJ ar putea fi demis, afirmă prefectul
joi, 4 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui ar putea fi demis, a spus, miercuri, prefectul judeţului, Levente Szekely, după prezentarea rezultatelor preliminarii ale anchetei demarate la SAJ şi la Spitalul Negreşti pentru a stabili cauzele care au determinat intervenţia tardivă a unei autosanitare, chemată să preia un bolnav, care între timp a decedat.
'Datele preliminare ale anchetei arată că au existat mai multe deficienţe în gestionarea cazului. Pe de o parte, la solicitarea ambulanţei, medicul de gardă nu a prezentat cazul bolnavului ca pe o urgenţă medicală. Pe de altă parte, dispeceratul SAJ Vaslui nu a prioritizat corespunzător solicitările şi nu a alertat echipajele care ar fi putut interveni, temporizând nepermis de mult preluarea pacientului. În urma analizei raportului înaintat de către SAJ Vaslui s-a constatat că există intervale orare mari în care una dintre ambulanţe a staţionat la substaţia Negreşti, fară a prelua cazuri. În plus, s-a constatat transmiterea defectuoasă a informaţiilor legate de pacientul ce a decedat către DSP Vaslui', a declarat, miercuri, prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely.
'Având în vedere că deficienţele constatate au avut ca rezultat decesul unei persoane, cel mai probabil se va propune măsura demiterii directorului SAJ Vaslui şi a managerului de la Spitalul Negreşti', a mai spus prefectul judeţului.
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui va continua ancheta în acest caz, pentru ca spre sfârşitul săptămânii să existe un raport final. Comisiile de disciplină din cadrul DSP şi a Spitalului Negreşti vor analiza gravitatea faptelor şi vor face propuneri privind sancţiunile disciplinare ale celor responsabili.
Un bărbat de 74 de ani a decedat luni seara, după ce a aşteptat mai bine de 11 ore sosirea unei autosanitare care să-l transporte de la Spitalul Orăşenesc Negreşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU)Vaslui.
Conducerea SAJ Vaslui susţine că instituţia nu a beneficiat de nici o ambulanţă care să meargă special pentru bărbatul de la spitalul negreştean.
'Am avut o salvare pe care am trimis-o la Negreşti pentru a prelua bărbatul, dar, până la urmă, aceasta a mers la un alt caz, la un copil care suferise un accident la săniuş, considerat caz urgent. Dispeceratul nostru a ţinut mereu legătura cu medicii de la Negreşti, care nu au prezentat cazul bărbatului ca pe unul de maximă urgenţă. Până când a fost trimisă maşina special pentru el, de la unitatea sanitară din Negreşti au mai fost aduse urgenţe la Vaslui, bărbatul respectiv nefiind printre aceste urgenţe', a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul SAJ Vaslui, Dan Filibiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Conducerea Serviciului de Ambulanţă, demisă, după ce un bătrân a decedat Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost demişi, marţi, în urma unei anchete demarate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat aşteptând mai bine de...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean riscă să fie demis Vaslui, 3 feb /Agerpres/ - Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, riscă demiterea, după ce un pacient a murit la începutul săptămânii, când a aşteptat mai bine de 11 ore sosirea unei salvări care să-l preia de la Spitalul Orăşenesc Negreşti şi să-l transporte la Spitalul...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.