Cele mai citite
 


Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea
vineri, 5 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
SMURD Vrancea este dotat cu două ambulanţe, din care una la Detaşamentul de Pompieri Focşani, iar cealaltă la Staţia de Pompieri Adjud.
Pe cele două ambulanţe vor lucra 18 angajaţi ai ISU care au absolvit cursurile de paramedici la Centrul Regional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare Galaţi.
Subsecretarul de stat Raed Arafat a arătat că, în perioada următoare, va fi completat numărul de echipaje din judeţ astfel încât să funcţioneze câte o ambulanţă la fiecare staţie de pompieri din Vrancea.
'Se va completa numărul acestor echipaje cu cel puţin un echipaj pentru fiecare staţie de pompieri. Mai aveţi încă două subunităţi însă asta nu înseamnă că ne oprim acolo. Dacă sunt şi alte puncte unde pot fi plasate asemenea echipaje atunci este foarte posibil ca acest lucru să se facă sub forma echipajelor SMURD sau a echipajelor de ambulanţă', a afirmat Raed Arafat.
El a precizat că SMURD este un serviciu al pompierilor, iar costurile de funcţionare sunt mai reduse. Practic, ambulanţa este achiziţionată de Ministerul Sănătăţii, care asigură şi costurile legate de echipamentele şi materialele medicale, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor asigură salariile angajaţilor de la ISU.
'Este un serviciu care are atribuţiuni care le depăşesc pe cele medicale. Este un serviciu de salvarea propriu-zisă adică acordă servicii de genul primului ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă, dar participă şi la misiuni speciale, la descarcerare, la calamităţi', a afirmat subsecretarul de stat.
Raed Arafat a precizat că Ministerul Sănătăţii plăteşte pentru un echipaj circa 5.000 de lei lunar, sumă care poate ajunge la 8.000 de lei pentru echipajele de terapie intensivă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Galaţi: Peste 4.500 de persoane au fost asistate de SMURD în 2012 Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Galaţi a intervenit anul trecut în 4.500 de cazuri, fiind asistate 4.520 de persoane, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Eugen Chiriţă.
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.