Cele mai citite
 


Raed Arafat: La Ambulanţa Vaslui au fost probleme de management al cazului
vineri, 5 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, vineri, la Focşani, că, la Serviciul de Ambulanţă Vaslui, din primele analize reiese că au fost probleme de management al cazului.
'În acest caz, din primele analize, reiese cert că au fost probleme de, să zicem, management al cazului pentru că 11 ore au fost foarte mult şi, după ce s-a făcut analiza maşinilor, a echipajelor, a rezultat că au fost echipaje libere în cursul zilei, au fost maşini libere. Este o problemă de gestionare a cazului şi asta este cel mai greu să anchetezi şi să verifici pentru că trebuie să verifici toate apelurile, trebuie să iei fiecare maşină, să vezi ce s-a anunţat de la spital. Când vom avea toate rezultatele vom vedea care sunt măsurile de îmbunătăţire şi dacă au fost încălcate regulile', a afirmat subsecretarul de stat, Raed Arafat.
Acesta a precizat că în prezent se derulează o anchetă care va fi finalizată pe 9 februarie, ora 14,00.
În funcţie de rezultatele acesteia vor fi stabilit măsurile care se impun.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, miercuri, o anchetă după ce un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, a decedat într-o ambulanţă în timp ce era transportat către Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad.
Aparţinătorii bărbatului au povestit că au solicitat ambulanţa pentru că acesta acuza dureri şi se simţea rău. După 40 de minute au hotărât să plece cu maşina personală către spital, deoarece bărbatul se simţea tot mai rău. Înainte de a pleca, familia a anunţat prin 112 că bărbatul şi-a pierdut conştienţa.
Pe drum, maşina personală şi ambulanţa s-au intersectat, bolnavul fiind preluat de autosanitară.
Potrivit directorului DSP Vaslui, Andrei Barbău, bolnavul intrase în stop cardiorespirator.
'Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a precizat că imediat ce bolnavul a fost preluat de ambulanţă, echipajul a început manevrele de resuscitare, care au durat până la spital. Autosanitara nu avea medic şi s-a solicitat prin staţie, o ambulanţă care să aibă şi medic. Cele două ambulanţe s-au întâlnit abia la spital, fiindcă autosanitara medicalizată fusese plecată la alt caz', a declarat directorul DSP, Andrei Barbău.
La camera de urgenţe a spitalului din Bârlad nu s-a mai putut face decât constatarea decesului bărbatului. În acest caz, este aşteptat raportul medicului legist care urmează să identifice cauza decesului.
Un caz asemănător s-a mai petrecut în această săptămână în judeţ. Un bătrân de 74 de ani a murit, luni seară, după ce a aşteptat timp de 11 ore o ambulanţă care să-l transporte de la Spitalul Orăşenesc Negreşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui. Decesul acestuia a survenit la 10 minute după ce a fost preluat de ambulanţă.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost suspendaţi miercuri din funcţie la ordinul ministrului Sănătăţii, suspendarea fiind valabilă până la finalizarea anchetei în cazul decesului bătrânului.AGERPRES/(Valentin Moisa)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Vaslui: Conducerea Serviciului de Ambulanţă, demisă, după ce un bătrân a decedat Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost demişi, marţi, în urma unei anchete demarate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat aşteptând mai bine de...
Vaslui: Serviciul de Ambulanţă contestă în instanţă amenda primită în cazul decesului fetiţei de la Huşi Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au contestat, miercuri, în instanţă o amendă în valoare de 20.000 primită de la Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei de patru ani decedate la 40 de minute după internarea la Spitalul Municipal Huşi, unde a fost diagnosticată cu laringită...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.