Cele mai citite
 


Spitalele se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu medicamente
joi, 19 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 19 feb /Agerpres/ - Spitalele se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu medicamente din cauza lipsei bugetului, a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Viorel Vasile, de la Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente.

El a precizat că un număr de 400 de produse, care sunt utilizate în spitale, între care se află produse anestezice perfuzabile, anticoagulante, precum heparina, au rămas la vechiul preţ de 3,32 de euro, stabilit în 2007, ceea ce face imposibilă aprovizionarea cu medicamente.

"Din păcate, aceste produse nu se pot procura din farmacii", a precizat dr. Viorel Vasile.
Pierderile pe care distribuitorii le înregistrează sunt în jur de un leu şi ceva la un euro, când se fac comenzile, la care se adaugă cele de la depozitare şi de la distribuţia în ţară, după cum a explicat Viorel Vasile. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.