Cele mai citite
 


Suceava: Hotelul în care o persoană a murit, iar alte 17 s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, închis de DSP
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a închis vineri hotelul din localitatea Şcheia, limitrofă municipiului Suceava, în urma intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută a 18 persoane cazate acolo, dintre care una a decedat, în noaptea de miercuri spre joi.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat că suspendarea activităţii hoteliere este valabilă până la definitivarea anchetei epidemiologice pe probele prelevate de la pacienţii internaţi şi în urma necropsiei persoanei care a decedat.

Până în prezent nu se cunoaşte cauza decesului bărbatului de 45 de ani, din Focşani, şi nici a intoxicaţiei celor 17 persoane, dintre care doi copii, care au ajuns la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava.

Lăzăreanu a precizat că proba ASTRUP, recoltată de la 14 dintre persoanele internate în spital, a arătat 'că oxigenul era puţin scăzut în sângele pacienţilor', iar testul calitativ pentru droguri a ieşit negativ.

S-a suspicionat, iniţial, existenţa monoxidului de carbon în camerele de hotel, care în mod normal este degajat prin ardere incompletă în instalaţia de încălzire, însă varianta a fost respinsă, avându-se în vedere că unitatea hotelieră are alt sistem de încălzire, cu aer cald.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Tiberiu Brădăţan, a declarat, vineri, că în total este vorba despre 18 persoane intoxicate, inclusiv cea decedată.

În prezent, în spital se mai află internate şapte persoane, care urmează să se externeze, starea acestora de sănătate fiind bună.

Ultimul turist cazat în hotel a ajuns la Unitatea Primire Urgenţe a spitalului vineri, unde i s-au făcut mai multe investigaţii. Este vorba despre o persoană din Cluj căreia i se făcuse rău în cursul nopţii de miercuri spre joi, a leşinat şi a căzut, lovindu-se la cap. După ce a fost consultată de personalul din Ambulanţă, respectiva persoană s-a simţit mai bine şi nu a mai fost dusă la spital.

Brădăţan a spus că vineri persoana s-a prezentat la spital pentru că urmează să părăsească Suceava şi vrea să fie sigur că nu are probleme, mai ales că s-a lovit la cap, dorind să i se facă o evaluare.

''Cu ocazia asta recoltăm aceleaşi probe şi se va efectua computer-tomografia, dat fiind traumatismul cranian. Starea generală fiind bună, nu cred că se pune problema de vreo complicaţie. Este al 18-lea', a precizat Brădăţan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Suceava: Spitalele, centrele de permanenţă şi staţiile de ambulanţă din judeţ, verificate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus controale la cele nouă spitale din judeţ, dar şi la centrele de permanenţă, staţiile şi substaţiile de ambulanţă, a declarat presei, miercuri, directorul adjunct al instituţiei, Cătălina Zorescu.
Suceava: Un milion de euro pentru reabilitarea Ambulatoriului integrat din Spitalul Judeţean Suceava, 8 feb /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, la recepţia lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului integrat de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou' Suceava că investiţia s-a impus având în vedere adresabilitatea ridicată de la Unitatea...
Creşte numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu în Maternitatea Rădăuţi Al şaptelea copil ce a contractat stafilococ auriu în Maternitatea Rădăuţi a ajuns la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, vineri, prefectul Florin Sinescu.
Suceava: Creşte numărul cazurilor de gripă în judeţ În ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înregistrat din judeţ 34 cazuri suspecte de gripă, şapte dintre pacienţi fiind internaţi în Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava...