Cele mai citite
 


Gorj: Peste 3.300.000 lei pentru programele naţionale de sănătate
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, pentru primul trimestru al acestui an, peste 3.300.000 lei, reprezentând prima tranşă de bani care trebuie distribuită furnizorilor ce derulează subprogramele din cadrul programului naţional de sănătate, a declarat vineri, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Potrivit acestuia, cea mai mare sumă de bani a fost alocată programului naţional de oncologie, circa 2.000.000 lei, la polul opus aflându-se programul naţional de ortopedie, cu numai 6.000 lei.

'Pentru primele trei luni ale anului în curs, ne-a fost alocată o sumă în valoare totală de 2.505.000 lei, împărţită astfel - pentru programul naţional de boli transmisibile, subprogramul de tratament şi monitorizare al persoanelor infectate cu HIV/SIDA şi tratament postexpunere, 90.000 lei, bani care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, pentru subprogramul de tratament al bolnavilor de TBC, 66.000 lei, furnizorii acestui program fiind Spitalele din Motru, Târgu-Cărbuneşti, Novaci şi Runcu. Urmează apoi o sumă de 2.027.000 lei, cea mai mare acordată în acest trimestru, pentru programul de oncologie, derulat de Spitalul Judeţean şi farmaciile cu circuit închis, 894.000 lei pentru cel de diabet zaharat, 236.000 lei pentru programul de transplant de organe şi alţi 64.000 lei pentru cel de diagnostic şi tratament pentru boli rare. Cele mai mici sume, de 16.000 lei şi 6.000 lei au fost alocate pentru programul naţional de boli endocrine, respectiv pentru cel de ortopedie. În total, 3.399.000 lei', a precizat Cosma Dumitrescu.

În 2009, au fost tratate pentru HIV/SIDA 24 de persoane, pentru TBC 757 persoane, 6.599 pentru diabet zaharat, pentru osteoporoză 163 şi 197 pentru insuficienţă renală cronică prin hemodializă. Şi în acest prim trimestru al anului în curs, reprezentanţii CJAS se aşteaptă ca un număr destul de mare de gorjeni să îşi verifice sănătatea prin programele naţionale. Din păcate, aceştia se aşteaptă şi ca cei mai mulţi gorjeni care îşi vor face analizele în cadrul programelor să descopere că suferă de afecţiuni oncologice, diabet zaharat şi tuberculoză, acestea fiind cele mai răspândite boli în rândul gorjenilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS a decontat peste 10 milioane de lei în primele două luni pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a decontat, pentru primele două luni ale anului, peste zece milioane de lei reprezentând sume utilizate în cadrul programelor naţionale de sănătate, valoarea fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat vineri directorul instituţiei...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Gorj: Bugetul CJAS pentru 2010, mai mare cu peste 18.000.000 lei Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj are propus, pentru anul 2010, un buget mai mare decât cel preliminat pentru anul în curs, respectiv de 151.233.000 lei faţă de 124.854.000 lei cât au fost cheltuiţi, până în prezent, în 2009.
Gorj: CAS a distribuit ultima tranşă de bani pentru finanţarea serviciilor spitaliceşti Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti din judeţ ultima tranşă de bani din acest an pentru finanţarea tuturor serviciilor de profil, a declarat directorul instituţiei, Daniel Bondoc.
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Gorj: CJAS a primit o suplimentare de 2,6 milioane lei pentru farmacii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o suplimentare bugetară în valoare de 2,6 milioane de lei, bani care sunt destinaţi exclusiv farmaciilor şi medicamentelor.