Cele mai citite
 


Mehedinţi: Peste 21.300 elevi ar putea fi vaccinaţi contra gripei A/H1N1
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 21.393 elevi din unităţile de învăţământ primar şi gimnazial din judeţul Mehedinţi ar putea fi vaccinaţi, în perioada care urmează, împotriva infecţiei cu virusul gripal A/H1N1, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Romaniţa Ionovici.
Potrivit acesteia, autorităţile medicale au finalizat catagrafierea tuturor copiilor din clasele I-VIII (cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani), atât din mediul urban, cât şi din cel rural, etapa a doua a campaniei de vaccinare şcolară urmând să se desfăşoare în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

'Ca şi până acum se va solicita acordul scris al părintelui sau tutorelui legal pentru imunizarea copiilor cu vaccinul Cantgrip. Nu este exclus ca şi la aceste categorii de persoane să existe refuzuri la vaccinare', a precizat Ionovici.

În judeţul Mehedinţi, din cele 35.050 doze primite pentru personalul medico-sanitar şi cel din cadrul unor ministere reprezentate în teritoriu, studenţi ai facultăţilor şi elevi ai liceelor şi şcolilor postliceale, au fost utilizate, până la această dată, circa 20.000 de doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: A început acţiunea de vaccinare a persoanelor vulnerabile la gripă Campania de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor vulnerabile la îmbolnăvirea cu virusul gripal a început în judeţul Mehedinţi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Aproape 6.000 de persoane bolnave de cancer Un număr de 5.894 persoane bolnave de cancer se află în evidenţa autorităţilor medicale din judeţ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, responsabilul de program din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Cristiana Chiriloiu.
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: A început a doua campanie de vaccinare antigripală Cei peste 150 de medici de familie din judeţul Mehedinţi au început a doua campanie de imunizare în sezonul rece 2015-2016 a persoanelor vulnerabile la îmbolnăviri gripale, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin.
Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1 În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Mehedinţi: Unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a autorizat sanitar pentru anul şcolar 2016-2017 un număr de 161 (91,47%) unităţi de învăţământ din mediul urban şi 124 (35,22%) din mediul rural, a declarat directorul instituţiei, Miruna Constantin.