Cele mai citite
 


Vrancea: Primele intervenţii SMURD după inaugurarea serviciului judeţean
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulanţele SMURD au intervenit vineri de două ori, la câteva ore de la inaugurarea acestui serviciu de subsecretarul de stat Raed Arafat.
Conform Biroului de Presă al ISU Vrancea, prima intervenţie a avut loc în municipiul Focşani în urma unui apel în care era sesizat faptul că în zona Piaţa Moldovei o femeie, Daniela S. (48 ani), a alunecat pe gheaţă şi a suferit un traumatism la şoldul stâng.
La faţa locului s-a deplasat echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani care a urmat procedurile de prim-ajutor calificat.

'Echipajul a folosit o atelă pentru imobilizarea piciorului şi targa din dotarea ambulanţei, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' unde a fost preluată de medicul de gardă din cadrul UPU', se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

O altă intervenţie SMURD s-a desfăşurat vineri seară la Adjud unde un cetăţean era căzut şi se afla în stare de inconştienţă.Echipajul SMURD din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud a constatat că Ion R. (54 ani) se afla într-o stare avansată de ebrietate.

'Pentru a-i acorda primul ajutor calificat şi a-l transporta la spital, echipajul SMURD a avut nevoie de sprijinul unui echipaj de poliţie întrucât pacientul a devenit recalcitrant', mai spun pompierii.
Vineri dimineaţă a fost inaugurat serviciul SMURD Vrancea dotat cu două ambulanţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Vrancea: În cei patru ani de la înfiinţare echipajele SMURD din judeţ au înregistrat 6.419 misiuni SMURD Vrancea a marcat miercuri patru ani de la înfiinţare, perioadă în care echipajele sale au participat la 6.419 misiuni, a declarat pentru AGERPRES locotenent colonelul Flaviu Dorel Chiscop, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Anghel Saligny.
Vrancea: Trei ambulanţe SMURD pentru ISU Trei ambulanţe SMURD au ajuns, luni, în Vrancea şi vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...