Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: În ultimii şapte ani numărul copiilor obezi s-a dublat
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a reafirmat sâmbătă la Zalău intenţia introducerii unei taxe pe produsele fast-food, în principal din cauza problemelor de sănătate pe care aceste produse le pot provoca tinerilor şi copilor.
'Vreau să vă spun că eu nu renunţ, în principiu, la această idee. Pe mine mă bucură faptul că, de o lună de zile se discută despre alimentaţie sănătoasă-nesănătoasă în România şi poate acesta este cel mai important aspect. Eu nu pot, chiar dacă nu vin din sistemul medical, să nu văd că în ultimii şapte ani numărul copiilor obezi s-a dublat. Eu vorbesc în principal, când vorbesc de alimentaţie nesănătoasă, de pericolul care îi paşte pe copii şi tineri', a subliniat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând faptul că jumătate din populaţia adultă a României are probleme de obezitate.

'Vom reanaliza posibilitatea concretă, modalităţile de formulare şi de introducere a unei asemenea măsuri, în urma discuţiilor şi dezbaterilor pe care le-am avut', a conchis ministrul Cseke Attila.
Noua taxă pe produsele fast-food propusă de Ministerul Sănătăţii ar putea fi percepută chiar din acest an companiilor care produc, importă sau prepară produse tip fast food, de patiserie-cofetărie, snacksuri, chipsuri, precum şi băuturi răcoritoare.
Măsura a fost însă vehement criticată în ultimele săptămâni de către patronatele şi sindicatele din industria agro-alimentară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Taxa pe fast-food şi bere, temă de discuţie între Premier şi ministrul Sănătăţii Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, despre intenţiile acestuia din urmă de a taxa suplimentar produsele fast-food şi berea.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Premierul Ponta va discuta cu ministrul Sănătăţii despre taxa pe fast-food şi bere Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, despre intenţiile acestuia de a taxa suplimentar produsele fast-food şi berea.
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.
Sălaj: Ministrul Sănătăţii promite opt milioane de lei pentru tratamentul a patru noi boli rare Un număr de patru noi boli rare vor fi introduse, începând cu luna iulie, în subprogramul finanţat de Ministerul Sănătăţii, bugetul alocat fiind de circa opt milioane de lei, conform precizărilor făcute de ministrul Cseke Attila marţi, la Zalău, la inaugurarea primului centru pentru boli rare din România...