Cele mai citite
 


Cazurile clinice de gripă - în scădere
vineri, 20 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 20 feb /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă înregistrate la nivel naţional, în săptămâna 9-15 februarie, a fost de 57, dintre care 41 au necesitat internări, constatându-se o scădere cu 25%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Numărul cazurilor de pneumonie a fost de 18.881, dintre care 4.310 au necesitat internare, iar cel al infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 47.629, necesitând internare 2.608.

Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat în judeţele Suceava - 18, Iaşi - opt, Bucureşti - şapte.
Centrul naţional de referinţă pentru gripă din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" din Bucureşti a detectat 170 de virusuri gripale din care 166 tip A, subtipul H3, trei tip A subtipul H1 şi un tip B.
Cele mai multe virusuri gripale s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Suceava.
Cele mai multe infecţii respiratorii şi gripe s-au înregistrat în zona de sud, est şi sud-est a ţării, respectiv Bucureşti, Tulcea, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Constanţa, Ilfov, Olt, Giurgiu, Teleorman şi Vrancea, precum şi în zona de nord în judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani şi Maramureş.
Au fost înregistrat focare locale în zona de vest şi sud-vest şi în centrul ţării. Comparativ cu săptămâna precedentă, numărul total de infecţii respiratorii este cu 4,3% mai mic. Rata incidenţei prin IACRS în săptămâna 9-15 februarie a fost de 221,1 la suta de mii de locuitori. O creştere a incidenţei prin pneumonii de 87,1% la mia de locuitori a fost mai crescută în Iaşi şi Gorj. Cele mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii s-a înregistrat la grupa de vârstă 0-4 ani.
La Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat 28.347 solicitări, ponderea cea mai mare fiind pentru IACRS la grupa de vârstă 0-4 ani şi pentru pneumonii la grupa de vârstă 15-64 de ani.
La nivel naţional s-a realizat vaccinarea antigripală a 3.141.919 persoane. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Afectiuni de sezon ale aparatului respirator Cele mai frecvente afectiuni in sezonul rece sunt guturaiul si gripa. Afectiunea cu cele mai mari implicatii este gripa. Gripa este produsa de o serie de virusuri gripale (Myxovirus influenzae) apartinand familiei Orthomyxoviridae, tipurile A, B, si C cel mai des intalnite la om fiind tipul A...
Luati-va cel putin o zi libera in caz de raceala sau gripa! Indiferent ca suntem gripati sau doar raciti majoritatea dintre noi avem tendinta de a merge in continuare la serviciu. Sfatul nostru: NU o faceti !
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Gripa aviară: Japonia interzice importurile de foie gras din Franţa Japonia a decis să interzică importurile de păsări şi alte produse avicole franţuzeşti - printre care foie gras, foarte căutat cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an în această ţară, primul importator al acestui produs de lux - după anunţarea unor cazuri de gripă aviară în Franţa, relatează AFP.
Olt: Gripa AH1 confirmată luni la un copil şi trei adulţi; numărul cazrilor de gripă din judeţ - 47 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat luni că în cursul zilei au fost confirmate patru noi cazuri de gripă AH1 la pacienţi din judeţul Olt, printre aceştia fiind şi un copil de trei ani din oraşul Drăgăneşti-Olt.
Gripa, o boală invariabilă provocată de un virus variabil Gripa este o boală infecţioasă şi contagioasă, respiratorie acută, cu debut imediat şi provocată de virusul gripei. Este însoţită de febră mare, dureri generalizate şi tuse. Dacă evoluează în mod favorabil, aceste simptome nu durează mai mult de patru zile însă prelungirea febrei, peste această perioadă...