Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila.
'Este un proiect la care noi lucrăm de patru săptămâni, din ianuarie. Este un grup de lucru pe care noi îl avem la nivelul ministerului, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţia Naţională a Medicamentului şi specialişti de la Universitate de Farmacie din Bucureşti. Suntem în măsură, miercurea viitoare, să prezentăm proiectul de act normativ care va reglementa situaţia actuală. În ceea ce priveşte lista substanţelor şi plantelor care urmează a fi interzise, miercuri o să dăm detalii mai multe. Proiectul e aproape finalizat, miercuri putem să-l prezentăm în şedinţa de Guvern', a precizat sâmbătă, în cadrul unei vizite la Spitalul Judeţean Zalău, ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

De altfel, premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Potrivit primului-ministru, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne trebuie să analizeze foarte serios problema drogurilor, atât a celor clasice, cât şi a noilor plante halucinogene, fiind de părere că drogurile devin în Bucureşti 'un fenomen care pare să fi scăpat de sub control'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul interzice 36 de substanţe şi plante etnobotanice, pe care le asimilează drogurilor Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
Premierul cere finalizarea urgentă a actulului normativ privind interzicerea plantelor halucinogene Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
Vâlcea: Adolescent intoxicat cu plante etnobotanice Consumul de plante etnobotanice a mai făcut o victimă în Râmnicu Vâlcea, un adolescent de 17 de ani, potrivit declaraţiei Simonei Dumitrică, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.
Cristian Irimie: Ordonanţa privind interzicerea plantelor halucinogene, la avizare Actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene va fi prezentat cel mai probabil în şedinţa de guvern de miercuri, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian-Anton Irimie.
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...