Cele mai citite
 


Călăraşi: Spitalul de Urgenţă Judeţean riscă a fi reclasificat
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi riscă a fi reclasificat din cauza lipsei medicilor anestezişti.
Problema medicilor anestezişti a apărut la acest spital în luna ianuarie când unul dintre medici a decedat, iar un altul a plecat la un centru medical privat. Managerul spitalului a făcut toate demersurile necesare, dar până în prezent nu a putut rezolva această problemă gravă.

'Dacă nu rezolvăm problema aceasta, probabil va trebui să cerem reclasificarea, pentru că viaţa cetăţenilor acestui judeţ va fi pusă în pericol. Aceştia pot veni în gardă, iar ai noştri să nu-i poată ajuta', a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, managerul spitalului Ion Sfetcu.

'Noi am trimis adrese către Serviciul de Ambulanţă ca acele cazuri grave care necesită anestezie şi intervenţii rapide, în ziua în care nu avem gardă ATI, să nu fie aduse ci să fie trimise către Slobozia sau către cele mai apropiate spitale', a mai precizat Sfetcu.
Acesta va încerca săptămâna viitoare să poarte discuţii şi cu medici anestezişti din Bulgaria, cu speranţa că va convinge pe unul din ei să vină să lucreze la spitalul din Călăraşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Călăraşi: Dispecerat integrat între Serviciul de Ambulanţă şi ISU Un dispecerat integrat va fi înfiinţat în luna aprilie între Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' la Călăraşi.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 1.242 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 până marţi la ora 8,00, un număr de 1.242 de solicitări, dintre acestea 627 reprezentând cazuri grave şi foarte grave, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
Călăraşi: Un al patrulea medic bulgar ar putea lucra la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un al patrulea medic bulgar, specialist pe ATI, intenţionează să lucreze la Spitalul de Urgenţă Judeţean, a declarat, miercuri, pentru
Călăraşi: Doi medici anestezişti bulgari vor veni la Spitalul judeţean pentru a face gărzi Doi medici specialişti anestezişti din Bulgaria vor începe, din luna iulie, să facă gărzi la Spitalul Judeţean Călăraşi.