Cele mai citite
 


Vaslui: Bebeluş decedat pentru că ambulanţa nu a putut ajunge din cauza vremii
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bebeluş în vârstă de trei luni a decedat, în noapte de sâmbătă spre duminică, deoarece ambulanţa solicitată de familie nu a putut ajunge să-l ducă la spital, autosanitara rămânând blocată din cauza viscolului, la aproximativ trei kilometri de localitatea Coroieşti. Copilul a fost transportat la ambulanţă de familie, însă, între timp, micuţul murise deja.
'La numărul de urgenţă 112 s-a înregistrat un apel care anunţa că un bebeluş în vârstă de trei luni prezintă stări febrile şi necesită de urgenţă o ambulanţă. S-a trimis imediat o maşină, care a rămas însă blocată, în zăpadă. Am solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar, între timp, am fost anunţaţi de părinţi, care au decis să transporte cu mijloace proprii copilul la ambulanţă, că micuţul a decedat', a declarat Ana Maria Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

'Am fost solicitaţi să intervenim pentru a ajuta la scoaterea ambulanţei din zăpadă. Maşina ieşise în decor, părăsise partea carosabilă şi s-a intervenit cu un camion cu lanţuri, lopeţi şi material antiderapant', a precizat purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui, Marian Ababei.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, urmând ca după efecturarea necropsiei să se stabilească exact cauza decesului.
La începutul săptămânii, un bătrân a decedat după ce a aşteptat timp de peste 11 ore o ambulanţă care să-l preia de la un spital din Negreşti şi să îl transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar, în cursul zilei de miercuri, un tânăr a decedat într-o ambulanţă, în timp ce era transportat către Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, din cauză că autosanitara nu era doată corespunzător. După aceste incidente, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a decis, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, suspendarea din funcţie a managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Dan Filibiu, şi a directorului medical al instituţiei, Mariana Niţoi.
Totodată, prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a solicitat demiterea conducerii SAJ Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Bebeluş de trei luni, intoxicat cu o substanţă iritantă aruncată pe scara blocului Un bebeluş în vârstă de trei luni din municipiul Vaslui a fost transportat, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce s-a intoxicat cu o substanţă iritantă aruncată pe scara blocului.
UPDATE/Vaslui: Un bebeluş a fost găsit decedat în casă Un bebeluş din localitatea vasluiană Chirceşti a fost găsit mort în casă de nişte vecini. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, părinţii nu ar fi fost acasă când copilul a decedat.
Vaslui: Bărbat mort după ce ambulanţa nu a putut ajunge la el din cauza drumului blocat Un bărbat în vârstă de 61 de ani din comuna vasluiană Albeşti a murit, miercuri, în aşteptarea ambulanţei care nu a putut interveni din cauza drumului blocat de zăpadă.
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Vaslui: Anchetă în cazul unui copil mort la naştere, la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad a demarat o anchetă în cazul unui bebeluş decedat marţi la naştere, după ce familia micuţului a adus o serie de acuzaţii la adresa medicilor.