Cele mai citite
 


Coreea de Sud: bacterie periculoasă descoperită în laptele praf provenit din Franţa
marţi, 17 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Seul, 17 feb /Agerpres/ - O bacterie periculoasă a fost descoperită în laptele praf pentru copii produs de societatea franceză Vitagermine, au anunţat marţi autorităţile veterinare din Coreea de Sud, care vor reînnoi testele pe alte loturi din acelaşi produs, informează AFP.

Serviciile veterinare coreene (NVRQS) au detectat urme ale enterobacteriei Sakazaki într-un lot de 135 kg de cutii de lapte praf pentru sugari produs de Vitagermine, importat luna trecută, dar nedistribuit clienţilor.

Bacteria respectivă poate fi cauza meningitei şi a enteritei.
Responsabilii societăţii franceze Vitagermine, cu sediul la Canéjean, lângă Bordeaux, au afirmat la rândul lor că ”analizele sistematice făcute pe loturile trimise în Coreea, înainte de expediţie, nu au relevat nicio problemă”. Compania efectuează în mod curent ”30 de teste” pe fiecare lot de lapte în cursul fabricaţiei. Laptele suspectat de sud-coreeni poartă numele ”Baby Nat”.
Responsabilul de calitate al societăţii Vitagermine, Cédric Lisoie, a cerut autorităţilor de la Seul informaţii suplimentare despre metodele de analiză utilizate. Vitagermine a anunţat că a reluat ”testele pe eşantioane din laptele existent în uzină pentru o contraexpertiză a unui laborator francez agreat de autorităţile sud-coreene”. Rezultatele sunt aşteptate ”la finele săptămânii”, a adăugat Cédric Lisoie.
Serviciile veterinare de la Seul vor face publice noile analize în cursul săptămânii viitoare, autorităţile sud-coreene putând să ordone retragerea produselor lactate de pe piaţă, dacă testele se vor dovedi pozitive.AGERPRES/(Andrei Vălan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laptele praf franţuzesc importat de Coreea de Sud nu este contaminat cu bacterii periculoase Paris, 24 feb /Agerpres/ - Analizele efectuate în Franţa pe eşantioane de lapte praf Vitagermine pentru bebeluşi au demonstrat ”absenţa urmelor” enterobacteriei Sakazaki, care ar fi fost detectată săptămâna trecută de autorităţile veterinare sud-coreene, au anunţat marţi surse concordante, potrivit AFP...
DSP Suceava distribuie lapte praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui medicilor de familie din judeţ peste 6.500 de cutii de lapte praf pentru sugari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu.
Brăila: Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat, iar necesarul este de opt tone Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat în judeţul Brăila, iar necesarul pentru anul acesta este de opt tone, a declarat directorul DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Lapte praf gratuit pentru 355 de bebeluşi din sectorul 4 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a început distribuirea gratuită a 1.125 de cutii de lapte praf, pentru cei 355 nou-născuţi, de la începutul acestui an, conform programului derulat de Ministerul Sănătăţii.
Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.