Cele mai citite
 


Aproximativ 165 de tone de lapte contaminat cu melamină în China
marţi, 9 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile chineze au închis o fabrică de lapte care a lăsat să ajungă pe piaţă anul trecut aproximativ 165 de tone de lapte contaminat în 2008, din care au fost descoperite şi retrase de la consum circa 72 de tone, a anunţat luni cotidianul China Daily, informează din Beijing AFP.
O vastă anchetă a fost lansată în urmă cu circa zece zile după reapariţia acestei substanţe foarte toxice, care a provocat moartea a şase copii în 2009 şi a îmbolnăvit alţi circa 300.000.

În cadrul anchetei, autorităţile au închis sâmbătă o fabrică de lapte din regiunea autonomă Ningxia, care a cumpărat lapte praf traficat, pe care l-a recondiţionat sub propria-i marcă şi l-a pus pe piaţă în perioada iulie-noiembrie 2009, potrivit cotidianului chinez de limbă engleză.

Doar 72 de tone au fost confiscate până în prezent din cele circa 165 de tone, pentru care autorităţile au dispus retragerea lor şi care, subliniază China Daily, ''sunt ultimele produse lactate ce reapar provenind din scandalul din 2008.

Acest scandal, muşamalizat mult timp, a provocat o psihoză în China şi a determinat o retragere masivă, atât în China cât şi în străinătate, a tuturor produselor care conţin lapte.

Tot laptele contaminat trebuia distrus, dar loturi datând din acea perioadă au reieşit la suprafaţă în ultimele săptămâni.

Bidoane cu lapte traficat au fost descoperite şi în provincia Jilin /nord-est/, afirmă China Daily.

''Multe întreprinderi mici n-au mijloacele tehnologice pentru a testa melamina'', a subliniat secretarul general al Asociaţiei laptelui din Ninxia, Zhao Shuming, citat de China Daily.

Melamina simulează, în timpul testelor de control, un aport în proteine şi le permite industriaşilor să trişeze adăugând apă.

Niciun deces nu a fost raportat în cazurile de lapte traficat care au ieşit la suprafaţă începând din decembrie trecut.

În 2008, şase copii au murit după ce au consumat lapte contaminat şi alţi circa 300.000 s-au îmbolnăvit, suferind uneori de complicaţii renale grave, provocate de ingestia acestei substanţe, destinată a fi folosită la cleiuri, răşini sau îngrăşăminte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
Cauza nivelului ridicat de hormoni la copiii chinezi poate fi laptele Laptele cu care sunt hrăniţi copiii chinezi mici ar putea fi cauza nivelului anormal de ridicat de hormoni şi apariţiei sânilor la fetiţe, a relatat luni presa, citată de AFP.
ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.
Ţările cele mai mari consumatoare de lapte au şi cel mai mare număr de premii Nobel Statele a căror populaţie consumă o mare cantitate de lapte şi produse lactate au şi mulţi laureaţi ai premiilor Nobel, sugerează autorii unui articol publicat în revista 'Practical Neurology' şi preluat miercuri de publicaţia digitală spaniolă ABC.