Cele mai citite
 


Satu Mare: Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat
marţi, 9 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat cu 'mustrare' de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) Satu Mare după ce a permis unui tehnician neautorizat să efectueze analize şi a îmbolnăvit cu trichineloză 10 persoane.
Potrivit preşedintelui CMV Satu Mare, Petru Zeicu, comisia de etică şi disciplină a stabilit să-l sancţioneze pe medic cu o mustrare pentru că i-a permis unui tehnician neautorizat să efectueze analize trichineloscopice.
Totodată, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a suspendat începând cu 1 februarie contractul pe care medicul Florin Balog îl avea în comuna Odoreu. Medicul a fost amendat şi cu suma de 2.000 de lei, iar Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor efectuează o anchetă în acest caz.
Medicul Florin Balog este acuzat că nu şi-a respectat contractul şi l-a împuternicit pe un tehnician din comună să efectueze examene trichineloscopice, deşi era interzis acest lucru.
În data de 13 decembrie 2009, o familie din Odoreu a sacrificat un porc, iar în urma controlului tehnicianul veterinar a dat cărnii 'bun de consum'.
În luna ianuarie, 9 persoane care au consumat carnea animalului sacrificat au fost internate la Spitalul de Contagioase din Satu Mare şi una la Cluj Napoca, constatându-se că sunt infestate cu trichinella spirallis.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Vaslui: Direcţia Sanitar Veterinară, acţionată în instanţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată de membrii unei familii care s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce ar fi consumat de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis. Oamenii...
Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză - Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...
Harghita: Patru cereri pentru autorizarea temporară a abatoarelor care să sacrifice miei de Paşti Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita va începe verificarea a patru abatoare din judeţ, în cazul cărora s-au depus cereri în vederea autorizării temporare pentru tăierea mieilor de Paştele catolic.