Cele mai citite
 


Se lansează primul centru medical virtual din România
marţi, 9 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Medical Unirea deschide oficial 'CMU VIRTUAL' - primul centru medical prezent pe platforma Second Life, în Virtual Bucharest.
Centrul va oferi servicii medicale customizate spaţiului 3D şi are o dublă misiune - promovarea dotărilor şi tehnologiilor de ultimă generaţie folosite, precum şi educarea tinerilor pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată chiar în mediul în care aceştia îşi petrec o mare parte din timpul liber.
'CMU Virtual reprezintă pentru noi un canal alternativ de comunicare cu publicul nostru, în special un spaţiu al comunicării directe cu tinerii. Ne propunem să educăm tânărul din spatele avatarului în spiritul prevenirii problemelor medicale, dar şi să înţelegem ce îi preocupă pe tineri din punct de vedere medical, pentru a le putea oferi soluţii potrivite. În afară de clinica virtuală care, fără îndoială, reprezintă o acţiune de pionierat pentru piaţa din România, accentul va fi pus pe interacţiunea cu utilizatorii al căror feed-back ne interesează. De aceea, am gândit un program de evenimente educative pe teme medicale. Cred în spaţiul virtual 3D ca fiind un canal alternativ de promovare a brandurilor care se va impune în viitor', a declarat Alexandru Popescu - Director Comercial CMU.
Centrul este localizat între hotelul Athene Palace şi Muzeul Naţional de Artă al României din Virtual Bucharest şi este distribuit pe 4 etaje, structurate în conformitate cu serviciile oferite în realitate.
La parter, utilizatorul este introdus în lumea CMU - o prezentare generală a companiei, categoriile de servicii şi reţeaua de policlinici din Bucureşti şi din ţară.
Etajul 1 al centrului este dedicat maternităţii CMU 'Regina Maria' unde utilizatorii pot afla detalii despre naşterea în apă, recoltarea de celule stem, şedinţele de kinetoterapie şi gama de servicii dedicate viitoarelor mămici. La etajul al 2-lea este amenajat un laborator de screening ultra performant - o simulare virtuala a experienţei de investigaţie medicală - în scopul familiarizării utilizatorilor cu metodele folosite în Centrul de Diagnostic Imagistic CMU, de asemenea, o premieră pentru spaţiul virtual. La ultimul etaj este creat un spaţiu de interacţiune unde vor fi organizate periodic întălniri cu medici CMU pe diferite teme precum nutriţie, medicină generală, planificare familială, dermatologie, etc.
'Este, într-adevăr, o premieră pentru România şi sunt convinsă că prezenţa CMU în Virtual Bucharest va îmbogaţi experienţa românilor din Second Life. Dotările clinicilor din realitate rezonează perfect cu spaţiul virtual, având ca numitor comun - tehnologia avansată. Laboratorul virtual arată oarecum S.F. şi cred că este foarte atractiv pentru userul tipic al platformei. Îmi place foarte mult ideea de interacţiune şi educaţie medicală. În general, oamenii sunt mai sinceri şi vorbesc mai deschis despre problemele lor din spatele unui avatar decat ar face-o în realitate. Cred că întâlnirile cu medicii vor avea un real succes', a declarat Aura Tatu - Creatoarea Virtual Bucharest.
În perioada următoare, CMU pregăteşte în Virtual Bucharest o serie de activităţi interactive susţinute de medici care vor intra în spaţiul virtual şi vor interacţiona cu tinerii din spatele avatarelor, oferindu-le raspunsuri de specialitate la întrebările de interes pentru ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMU a deschis un spital de pediatrie în Bucureşti Centrul Medical Unirea a deschis miercuri un spital de pediatrie în Bucureşti în cadrul CMU Dorobanţi.
Centru de investigaţii medicale, inaugurat la Bacău Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, investiţie în valoare de 1 milion de euro, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale şi mai multor invitaţi din lumea medicală românească, CIM fiind sucursală a Centrului Medical Unirea din Bucureşti.
Achiziţie medicală de un milion de euro Bacău, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea (CMU) Bucureşti a achiziţionat o participaţie majoritară la Centrul de Investigaţii Medicale (CIM) Bacău, în cadrul celei mai mari achiziţii din domeniul medical înregistrată, până în prezent, în România.
Centrul Medical Unirea fuzionează cu Euroclinic Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea (CMU), operator de servicii medicale private, a anunţat luni preluarea Euroclinic.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Clinică de tratament al cancerului prin ultrasunete în România Primul centru medical de tratament al tumorilor canceroase din România prin metoda HIFU HCU se deschide marţi, 17 noiembrie, în sectorul 3 al Capitalei. HIFU Terramed Conformal este un centru medical privat care desfăşoară activităţi de radioterapie, dar şi tratamentul tumorilor maligne şi benigne în...