Cele mai citite
 


Harghita: Centru de recuperare neuropsihomotorie pentru copii
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 8 feb /Agerpres/ - Un centru de recuperare neuropsihomotorie pentru copii va fi deschis în comuna harghiteană Sânmartin, ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Directorul clinicii, dr. Demeter Ferecz, a declarat pentru AGERPRES că pregătirile pentru inaugurare se află pe ultima sută de metri şi în cel mai scurt timp centrul va începe să funcţioneze. Acesta se va adresa copiilor foarte mici, născuţi cu dizabilităţi, care au deficienţe senzoriale, motorii şi eventual psiho-emoţionale.
Dr. Demeter a explicat că, în această perioadă, are loc şi o examinare a tuturor copiilor născuţi prematur în ultimii şase ani, ştiut fiind faptul că ei sunt cei mai predispuşi la astfel de dizabilităţi. Copiii sunt examinaţi de un grup de specialişti, format din neuropsihiatri, psihologi, kinetoterapeuţi şi pedagogi. Pe baza acestei examinări se vor recomanda tratamente specifice, de la psihoterapie, până la logopedie şi kinetoterapie.
Pentru început centrul va funcţiona în sistem ambulatoriu, părinţii urmând să fie învăţaţi să facă exerciţii cu copiii sau să efectueze masajul specific diferitelor dizabilităţi. În timp, se intenţionează amenajarea unor saloane pentru internarea copiilor şi a mamele lor, mai ales dacă vin din zone îndepărtate ale judeţului.
Dr. Demeter a mai precizat că acest centru ar urma să deservească mii de copii din judeţ, dar şi din afara judeţului.
'Potrivit unei analize efectuate, în fiecare an se nasc prematur aproximativ 100 de copii care sunt predispuşi la deficienţe şi este mare nevoie de un astfel de centru. După cunoştinţele mele, va fi singurul de acest fel din zonă' - a spus directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Potrivit acestuia, clădirea în care va funcţiona centrul de recuperare a fost renovată cu sprijinul fundaţiei 'Serviciul Internaţional pentru Salvarea Copiilor', care funcţionează în Germania, Austria şi Ungaria şi care a asigurat şi o parte dintre dotări. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a reuşit să pună la dispoziţie restul de echipamente, cu ajutorul Crucii Roşii şi al Fundaţiei Karmel International din Olanda. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Harghita: Spitalul Judeţean amenajează un laborator de urgenţă, în urma neînţelegerilor cu firma care furniza aceste servicii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc amenajează un laborator de urgenţă în incinta unităţii sanitare, în urma unor neînţelegeri cu firma care furniza de aproximativ 15 ani aceste servicii medicale.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Comunicat de presă - Reţeaua de sănătate Regina Maria Reţeaua REGINA MARIA inaugurează primul campus medical din Târgu Mureş - o investiţie de 1.7 milioane de euro