Cele mai citite
 


Vaccinarea anti-TBC a nou-născuţilor, amânată până în aprilie
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei va fi reluată în luna aprilie, atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care este producătorul vaccinului, va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei, informează Ministerul Sănătăţii.
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, luni, conducerii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi celei a Institutului Naţional de Dezvoltare Cercetare ''Cantacuzino'' detalii privind situaţia vaccinurilor BCG, administrate la nou-născuţi în maternitate în vederea profilaxiei specifice a tuberculoze, după ce mass-media a relatat că în unele spitale s-a folosit vaccin expirat.
În urma discuţiilor s-a decis sistarea utilizării vaccinului BCG cu termen de valabilitatea depăşit, chiar dacă, iniţial, se hotărâse prelungirea folosirii acestuia.
Ministerul Sănătăţii menţionează că sănătatea nou-născuţilor care au fost vaccinaţi până în prezent cu vaccinul existent în maternităţi nu a fost prejudiciată, vaccinul fiind un produs biologic corespunzător.
De asemenea, stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de 10 luni. Drept urmare toţi copiii care au rămas nevaccinaţi vor fi imunizaţi atunci când va fi pusă pe piaţă noua producţie, precizează MS.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează nou-născuţilor în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
ANM va reautoriza Institutul Cantacuzino în cea de-a doua parte a lunii aprilie Conducerea Institutului de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino a prezentat luni seara ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Planul de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor.