Cele mai citite
 


Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.
Prefectul a dat asigurări că actuala conducere a SAJ Vaslui, momentan suspendată din funcţie după ce un bătrân a decedat aşteptând o salvare mai bine de 11 ore, nu va fi repusă în funcţie.
'La SAJ Vaslui este o problemă. Încerc să controlez situaţia şi să o elucidez. Este clar că nu am greşit când am solicitat demiterea conducerii. Va fi numită o nouă conducere, vom găsi o formulă. Acolo sunt mari probleme de organizare, dar şi în ceea ce priveşte dotarea şi există şi o gravă criză de personal', a explicat prefectul Levente Szekely.
Acesta a precizat că pentru rezolvarea problemelor de la SAJ Vaslui le-a solicitat ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, şi subsecretarului de stat Raed Arafat să efectueze o vizită în judeţul Vaslui.
În cursul săptămânii trecute, în judeţul Vaslui, trei persoane au decedat deoarece ambulanţele nu au ajuns la timp la solicitări, ultimul caz fiind cel al unui bebeluş în vârstă de trei luni. Prefectul a precizat că a solicitat informări de la SAJ şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) în legătură cu acest ultim caz, după ce o ambulanţă a rămas blocată în zăpadă.
'În acest caz sunt mai mai mulţi vinovaţi. Au fost nişte greşeli în lanţ. Ambulanţa a plecat la timp, dar a rămas înzăpezită într-o zonă în care alte maşini mai avuseseră probleme. Nu înţeleg de ce nu s-a solicitat din start sprijinul IJSU, ştiindu-se că zona este una în care se creează blocaje când este vremea rea. Totodată, am solicitat un punct de vedere din partea Consiliului Judeţean Vaslui în legătură cu modul în care se acţionează pentru curăţarea drumurilor pe care le are în administrare. Din câte mi s-a comunicat, porţiunea unde ambulanţa a rămas înzăpezită creează deseori probleme, aşa încât nu se explică de ce nu s-au luat din timp măsuri pentru a nu se bloca drumul', a mai spus Levente Szekely.
Prefectul a solicitat o informare şi de la reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, deoarece copilul decedat din cauză că ambulanţa nu a ajuns să-l preia a fost externat de la o maternitate din Iaşi, cu toate că avea greutatea corporală sub cea normală şi suferea de afecţiuni cardiace şi hepatice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Vaslui: Număr crescut de solicitări la serviciul de ambulanţă Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a crescut în ultimele trei zile cu aproape 20% faţă de perioada obişnuită, fiind vorba de aproximativ 300 de solicitări, iar principalele motive de solicitare fiind durerile abdominale şi afecţiunile digestive.
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.
Vaslui: Criză de personal la Serviciul de Ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui nu îşi mai poate desfăşura activitatea în condiţii normale din cauza lipsei de personal şi a maşinilor insuficiente.