Cele mai citite
 


Suceava: Deficit de personal la UPU şi Ambulanţa
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 8 feb /Agerpres/ - Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, luni, că Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean se confruntă cu un mare deficit de personal şi în aceste condiţii nu se poate pune problema disponibilizărilor de personal.
'La Ambulanţă se doreşte dotarea cu noi autosanitare şi atunci cine le va deservi? De bibelouri în curte nu avem nevoie, să le prezentăm cât de frumoase sunt. Trebuie să avem un serviciu funcţional şi acest lucru se realizează cu oameni', a spus şeful DSP Suceava.
Totodată, Lăzăreanu şi-a exprimat îngrijorarea din cauza faptului că trei dintre cei cinci medici de medicină de urgenţă din cadrul UPU Suceava vor să plece în străinătate.
'Personalul de la UPU, din cauza afluxului de persoane care vin, de cele mai multe ori nejustificat, pentru că nu înţeleg că trebuie să meargă mai întâi la medicul de familie. Sunt suprasolicitaţi, nu mai rezistă şi pleacă. Mai este şi salarizarea. În străinătate pornesc de la un salariu de 5.000 de euro. Ei merg să lucreze pe ambulanţă. Situaţia este paradoxală. Noi nu avem medici pentru ambulanţele noastre, dar nu îi poţi ţine', a spus Lăzăreanu.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava are 11 medici, 36 de asistenţi medicali, 13 dispeceri şi 46 de ambulanţieri la staţia centrală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Suceava: Nouă medici rezidenţi au ales să lucreze în judeţ Nouă medici rezidenţi au ales să lucreze în unităţi sanitare din judeţ, iar alte 22 posturi mai sunt libere, a declarat, luni, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Mehedinţi: Deficit de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Un deficit de aproape 70 de angajaţi se înregistrează în prezent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul tehnic al instituţiei, Crişan Dumitraşcu.
Prahova: Deficit major de medici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova se confruntă cu un deficit major de medici, directorul instituţiei, medicul Daniel Nicolae, afirmând că serviciul funcţionează în regim de 'avarie' de câţiva ani.
Mureş: Un serviciu privat de ambulanţă reclamă că SJA îl împiedică să-şi facă treaba Şeful serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, dr. Zsigmond Varga, a reclamat marţi că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş l-ar împiedica în acordarea de consultaţii la domiciliu în regim de urgenţă, deşi legea îi permite, prin nesemnarea unui protocol de colaborare, care...