Cele mai citite
 


Sibiu: 18 bolnavi de gastroenterită virală, la Copşa Mică
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 8 feb /Agerpres/ - Un număr de 18 sibieni din Copşa Mică, dintre care 13 copii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani, s-au îmbolnăvit luni, de diaree acută, cauzată cel mai probabil de un virus, în urma probelor de laborator, a precizat, pentru AGERPRES, medicul Adela Morar, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.
'Am recoltat probe şi de vină nu este nici consumul de apă, nici de alimente, ci, cel mai probabil un virus. Nu este pentru prima dată când se întâmplă să diagnosticăm cu gastroenterită virală mai mulţi pacienţi. Asemenea cazuri au fost şi în municipiul Sibiu în alţi ani', a spus doctorul Adela Morar.
Cei 18 pacienţi s-au prezentat luni, la medicii de familie din Copşa Mică, care i-au trimis la Spitalul Municipal din Mediaş. Aici au fost consultaţi 12 dintre cei 18 bolnavi şi doar patru copii au rămas internaţi în spital. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Control DSP la o pensiune după ce doi turişti au ajuns la spital Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat, duminică, verificări în ceea ce priveşte calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa, după ce doi turişti au ajuns la spital fiind diagnosticaţi cu gastroenterită, a declarat presei adjunctul instituţiei...
Apa îmbuteliată, suspectă de o epidemie de gastroenterită la Barcelona Peste 2.000 de persoane au fost contagiate cu un virus aflat la originea unei epidemii de gastroenterită în regiunea Barcelona, care ar fi răspândită prin apa îmbuteliată în condiţii improprii şi distribuită în mai multe firme, au anunţat luni autorităţile medicale locale, citate de AFP.
Sibiu: Bacterii coliforme descoperite în alimente, la o grădiniţă unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit Treisprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital, în urmă cu cinci zile, după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare, inspectorii sanitari descoperind în alimentele consumate de cei mici bacterii coliforme şi E Colli...
Epidemie de gastroenterită în Barcelona: Compania care a îmbuteliat apa a fost închisă Compania Eden Springs din Andorra, responsabilă de îmbutelierea apei care a provocat peste 4.000 de cazuri de gastroenterită în regiunea Barcelona, a fost închisă miercuri de autorităţile principatului, potrivit AFP.
Sibiu: Analizele DSP au confirmat concentraţia prea mare de amoniu în apa din localitatea Alma Cei 519 locuitori ai comunei Alma nu pot bea apă de la robinet sau din fântâni pentru că analizele au dovedit că apa nu e potabilă, conţine o cantitate prea mare de amoniu, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
Germania: cel puţin 4.000 de copii bolnavi din cauza unui virus suspect Cel puţin 4.000 de copii din Germania s-au îmbolnăvit, având stări de vomă şi diaree, după ce-au mâncat la cantine şcolare şi grădiniţe, potrivit autorităţilor germane, relatează vineri agenţia Associated Press.