Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Decizii de plată a contribuţiilor de sănătate, emise greşit
luni, 8 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 8 feb /Agerpres/ - Peste 1.800 de contribuabili din judeţ au primit, în aceste zile, prin poştă, o decizie prin care erau anunţaţi că trebuie să-şi achite contribuţiile restante, încă din 2004, către bugetul Casei de Asigurări de Sănătate.
Cei mai mulţi dintre cei care au fost înştiinţaţi nu au avut vreun venit suplimentar în afară de salariul obţinut la locul de muncă, iar contribuţiile lor erau plătite la zi de către angajatori.
''Deşi în mod normal fiecare cetăţean care este înscris ca persoană fizică autorizată (PFA) ar fi trebuit să primească o înştiinţare anuală asupra debitelor restante către Casa de Asigurări de Sănătate, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, s-a luat decizia de recuperare a debitelor restante începând cu anul 2004. Pe lângă faptul că, în mod normal, după cinci ani aceste contribuţii urmau a fi prescrise, Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a emis peste 14 mii de decizii de plată a unor asemenea restanţe'', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin, Doru Cozma.
Dintre acestea, 1.800 au ajuns deja la cetăţeni, dar greşit. Oamenii s-au adresat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru a cere explicaţii despre deciziile care le-au venit prin poştă, doar că singura explicaţie este operarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin într-o bază de date generală, furnizată de ANAF.
Printre cei care au primit o decizie de plată prin poştă s-a aflat chiar directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin, care, deşi nu este Persoană Fizică Autorizată, i s-a adus la cunoştinţă că are de plătit o restanţă de 40 de mii de lei, din 2004.
Casa de Asigurări de Sănătate a făcut verificările necesare şi a decis ca cele peste 12.000 de decizii de plată netrimise, încă, ale contribuţiilor restante din 2004, să fie anulate, iar persoanelor cărora li s-au trimis deja să li se facă o înştiinţare de anulare a lor în cazul în care nu au avut venituri suplimentare pe lângă cele de la locul de muncă.
''Această situaţie nu este specifică doar judeţului Caraş-Severin. Greşeala de prelucrare a datelor din baza generală a ANAF s-a produs în mai multe judeţe din ţară'', a afirmat, la rândul său, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, Mirela Zeman. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Caraş-Severin: Comuna Caraşova a rămas fără medic de familie, dar şi fără dispensar Locuitorii comunei Caraşova au rămas, de la începutul anului fără doctor, dar şi fără dispensar, după ce singurul medic de familie ce a activat aici a renunţat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi a închis dispensarul, imobil aflat în proprietatea sa.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Caraş-Severin: Pacienţii nu vor fi afectaţi de întârzierea votării bugetului Reşiţa, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a prelungit până în luna martie, contractele încheiate anul trecut cu furnizorii de servicii medicale.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.