Cele mai citite
 


Persoanele adulte cu handicap ar putea primi o alocaţie de 50 de lei
duminică, 7 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 7 feb /Agerpres/ - Senatorii au aprobat luni, în plen, un proiect legislativ privind acordarea unei alocaţii lunare de 50 de lei pentru persoanele adulte cu handicap care necesită îngrijire şi protejare în centrele publice rezidenţiale.
Proiectul legislativ privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost iniţiat de senatorul UDMR, Kerekes Karoly.
Conform expunerii de motive, o parte dintre persoanele cu handicap nu au niciun fel de venit şi nici familie sau susţinători, aceşti oameni având 'şi alte nevoi în afara celor pe care le asigură statul'.
'Aceşti oameni au şi alte necesităţi decât cele minime asigurate de stat, întrucât sunt fiinţe umane. (...) Să ne imaginăm cum este să trăieşti o viaţă întreagă şi să nu poţi să-ţi satisfaci nicio poftă! Să depinzi de mila celorlalţi!', se arată în expunerea de motive.
Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect iniţiat de Neviser Zaharcu (PSD): Copiii cu diabet grav au dreptul la însoţitor până la 14 ani Deputatul PSD Neviser Zaharcu a depus, la Parlament, o propunere legislativă care prevede prelungirea până la 14 ani a vârstei la care un copil cu diabet grav are dreptul la însoţitor.
Deputatul Petru Movilă pledează pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav Deputatul PDL Petru Movilă solicită modificarea Legii 11/2010 privind bugetul de stat pe 2010, pentru a se reglementa problema asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, care riscă să nu-şi mai primească banii.
Ministerul Economiei a stabilit categoria consumatorilor protejaţi, în cazul aprovizionării cu gaze Bucureşti, 21 mai (Agerpres) - Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a stabilit, printr-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat pe site-ul instituţiei, categoria consumatorilor protejaţi, în cazul aprovizionării cu gaze naturale.
Comunicat de presă - Federaţia 'Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România' Lansare proiect 'Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile'
Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Satu Mare: Deputaţii UDMR spun că bugetul de stat pe 2016 este unul atipic Deputaţii UDMR de Satu Mare au afirmat că bugetul de stat pe anul 2016 este 'atipic', având în vedere că este unul propus de un guvern tehnocrat.